Twee Leeuwtjes in Alicante: het runnen van een B&B in Pinoso (105)

Twee Leeuwtjes in Alicante: het runnen van een B&B in Pinoso (105)
Beeld: ingezonden

Twee Leeuwtjes in Alicante: het runnen van een B&B in Pinoso (105)

In oktober 2020 kopen Tom en Danielle van Leeuwen in Rodriguillo, Pinoso, Alicante een prachtig oud vervallen herenhuis met twee bodega’s en een flinke tuin. Een verbouwing van 3 jaar heeft het 250 jaar oude pand omgetoverd tot een succesvolle B&B in Pinoso, Alicante. Volg de belevenissen van dit stel in hun Spaanse leven.

Ondanks dat het de afgelopen weken / maanden overdag al heerlijk weer was, blijven de nachten koel. De laatste dagen is daar verandering in gekomen en de nachttemperaturen zijn omhoog gegaan. Hiermee is de zomer in Spanje nu echt begonnen. Het zwembad water koelt niet meer af gedurende de nachten en hierdoor laat de thermometer elke dag een stijging zien. Dit betekent dat er meer gezwommen wordt en dat we natuurlijk het zwembad vaker moeten schoonmaken. Om het onszelf wat makkelijker te maken, hebben we elkaar een zwembad monster cadeau gedaan. Gedurende de dag staat die op het laadstation, in de avond zetten wij het aan het werk en voila… een schoon zwembad de volgende ochtend. Heerlijk!

Ondanks alle drukke werkzaamheden voor de makelaar vindt Tom ook nog tijd om af en toe een klusje te doen. Zo hebben we een deel van de tuin afgeschermd met een doek. Hierdoor is het deel van de tuin wat nog niet af is, minder goed zichtbaar. We hebben mooie rieten parasols voor bij het zwembad besteld en deze heeft Tom geïnstalleerd. Het zijn parasols die je ook vaak op het strand ziet, met van die rietachtige bovenkanten die een instant zomergevoel geven. De horren voor de ramen om vliegend gespuis tegen te houden zijn geplaatst door de leverancier van de ramen. Hier hadden we dus zelf geen werk aan. De meneer heeft zelfs alle rommeltjes opgeruimd en de stofzuiger gebruikt. Ze bestaan dus wel!! Nette Spaanse werkmensen.

Het afwerken van de veranda laat nog even op zich wachten. Het ontbreekt ons simpelweg aan tijd en het uit laten besteden is vrij prijzig. Hier schrokken we best van. Sommige prijzen zijn niet verdubbeld, maar verdriedubbeld en dat geld is er op het ogenblik gewoon niet. Dus laten we dit even zitten tot later. We wilden wel graag de veranda al in gebruik nemen. Daarom hebben we lampen opgehangen en de meubels er ingezet. Hiermee werd het gelijk een gezellige ruimte en voor ons en de gasten een fijne plek om te zijn. Er is al goed gebruik van gemaakt en dit zal de komende tijd alleen nog maar meer zijn.

In Nederland en België is de zomer nog niet begonnen en wil de regen maar niet echt verdwenen. Behoefte aan wat warmte en vooral de zon? Wacht niet te lang met boeken, de komende maanden beginnen al aardig vol te raken. Wie weet tot snel, Tom & Danielle.

Tom, Danielle en Donja verbouwen sinds 2018 een oud herenhuis met bodega in de provincie Alicante tot een B&B met curiosawinkel en vertellen hier elke week hun avonturen maar ook op hun eigen website Casa Rodriguillo is veel informatie te vinden terwijl op het YouTube kanaal tientallen leuke en informatieve video’s te bekijken zijn of bezoek eens de Antiek & Vintage shop als je in de buurt bent.

Ga naar de inhoud