Geiten worden in het water gedwongen tijdens het “El baño de las cabras” op Tenerife

LET OP: Dit artikel is meer dan 12 maanden geleden geplaatst.

SANTA CRUZ – Elk jaar als onderdeel van de San Juan feesten in Puerto de la Cruz op het Canarische Eiland Tenerife worden honderden geiten in de zee gedwongen voor de jaarlijkse schoonmaak. Dit jaar gebeurde het op zondag 24 juni en er was opnieuw veel protest tegen deze traditie die eigenlijk volgens dierenactivisten niet meer van deze tijd is.

Het lijkt allemaal leuk en aardig en het wassen van een geit zou niet erg hoeven te zijn maar de honderden geiten worden aan hun oren en hoorns het water ingetrokken door volwassen mannen en vrouwen maar ook door kleine kinderen die niet rustig met de geiten om zullen gaan. De geiten worden zo de zee in gedwongen en in de ogen van de geiten is de paniek te zien.

Traditie

De geiten worden door de herders vanuit de Valle de la Orotava naar de haven van de gemeente Puerto de la Cruz gebracht waar ze eenmaal op het strand door tientallen deelnemers gevangen worden en de zee in worden gesleurd.

Traditioneel kwamen boeren vanuit verschillende punten van de eilanden naar de haven om een guanche ritueel te herbeleven waarbij men de geiten reinigt omdat dit volgens de traditie van de guanches de vruchtbaarheid van de dieren verhoogt.

Tussen 1960 en 1982 vonden deze reinigingsrituelen geen plaats op Tenerife maar sinds 1983 is het weer onderdeel van de San Juan festiviteiten in Puerto de la Cruz en wordt het gepromoot en georganiseerd door de Asociación Cultural Amigos del Baño de las Cabras.

Meer recente artikelen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email

Het is nu weer mogelijk om te reageren op onze artikelen, altijd met respect voor anderen en altijd op de juiste en correcte manier. We hebben veel last gehad van spam reacties waardoor er technische problemen waren. We hebben geprobeerd dit op te lossen en hopelijk gaat het nu beter. Als u een reactie plaatst met daarin een link (zoals een andere website of YouTube) dan dient dit altijd handmatig door ons goedgekeurd te worden en dat kan even duren (we zitten niet 24 uur achter de pc). Ook worden reacties met bepaalde woorden, zinnen en opmerkingen automatisch verwijderd of geblokkeerd en soms halen wij deze zonder opgaaf van reden handmatig weg. Je kunt uiteraard ook altijd naar onze Facebook pagina en Facebook groep gaan.

Abonneer
Abonneren op
Als je geen naam invult staat er 'Anoniem'.
Hier doen wij niets mee maar is een antispam maatregel.
11 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Zo snel mogelijk deze dierenkwellingen stoppen hier in Spanje, Dat is nergens voor nodig, allemaal bijgeloof. Zo ook het stierenvechten stoppen stoppen ik walg van al deze dierenmishandelingen hier.. Wees goed voor dieren, ga van dieren houden en stop deze dierenmishandelingen. Wordt eens een verstandige Spanjaard want al dat gekwel aan dieren is je reinste macho gedoe.

Zo snel mogelijk afschaffen al dat dierenleed in Spanje, ik walg hiervan. Wordt eens een verstandige Spanjaard, want met dat leed aan alle dieren wat jullie ze aandoen is niet verstandig dat is Macho gedrag. Dus stoppen en normaal doen met dieren en van dieren houden en nooit mishandelen, zo het stierenvechten stoppen stoppen.

Waarom moeten tradities altijd met zoveel dierenleed gepaard gaan? Wat is dat toch met mensen? Wat is er toch mis met sommigen?

Er gaat geen EU subsidie meer naar stierenvechten ”zeggen ze” Maar ik denk dat de denktanks wel al een omleiding hebben gevonden .

Spanje is toch wel een erg primitief land op het gebied van omgang met dieren gebleven. Gelukkig is er weer een schip met opgeviste dobbernegers onderweg om in Barcelona met jubelgezang vol op het orgel welkom te worden geheten. Die hebben nog achterlijker opvattingen over de behandeling van dieren, dus die voelen zich in Spanje wel thuis.

fran, de eerste zin, daar ga ik volledig mee akkoord
de rest daarentegen….
we zijn nu ook niet voor “kom of vaar maar allemaal binnen”, nee absoluut niet maar om ze nu dobbernegers of achterlijk te noemen
ben eens benieuwd wat jij zou doen in die situatie

Het heeft niets te maken met dit artikel maar om even mee te gaan: om als bvb economisch “vluchteling” ook nog je kinderen in levensgevaar brengen op een bootje .. moet je goed gek zijn
maar inderdaad, dat neemt niet weg om ze dan ook nog uit te schelden. Dat hoeft dan weer ook niet

En wie zijn “we”? spreek voor je eigen of tenzij je je andere aliassen of vriendjes – familie op dit forum bedoeld. Dat heeft iedereen hier reeds lang in de smiezen

Walgelijke racist

Berry: je doet nu net hetzelfde nl schelden!

Hoezo?

tradities….van ons mag dit allemaal stoppen vanaf nu
de activisten doen hun stinkende best om dieren te beschermen maar het is vechten tegen de bierkaai, hopelijk stopt al dat dierenleed een keer
met tomaten gooien is ook traditie maar toch beter dit of dierenleed

dag/nacht
Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.