Geiten worden in het water gedwongen tijdens het “El baño de las cabras” op Tenerife

Geiten worden in het water gedwongen tijdens het “El baño de las cabras” op Tenerife

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Dit artikel is 4 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

SANTA CRUZ – Elk jaar als onderdeel van de San Juan feesten in Puerto de la Cruz op het Canarische Eiland Tenerife worden honderden geiten in de zee gedwongen voor de jaarlijkse schoonmaak. Dit jaar gebeurde het op zondag 24 juni en er was opnieuw veel protest tegen deze traditie die eigenlijk volgens dierenactivisten niet meer van deze tijd is.

Het lijkt allemaal leuk en aardig en het wassen van een geit zou niet erg hoeven te zijn maar de honderden geiten worden aan hun oren en hoorns het water ingetrokken door volwassen mannen en vrouwen maar ook door kleine kinderen die niet rustig met de geiten om zullen gaan. De geiten worden zo de zee in gedwongen en in de ogen van de geiten is de paniek te zien.

Traditie

De geiten worden door de herders vanuit de Valle de la Orotava naar de haven van de gemeente Puerto de la Cruz gebracht waar ze eenmaal op het strand door tientallen deelnemers gevangen worden en de zee in worden gesleurd.

Traditioneel kwamen boeren vanuit verschillende punten van de eilanden naar de haven om een guanche ritueel te herbeleven waarbij men de geiten reinigt omdat dit volgens de traditie van de guanches de vruchtbaarheid van de dieren verhoogt.

Tussen 1960 en 1982 vonden deze reinigingsrituelen geen plaats op Tenerife maar sinds 1983 is het weer onderdeel van de San Juan festiviteiten in Puerto de la Cruz en wordt het gepromoot en georganiseerd door de Asociación Cultural Amigos del Baño de las Cabras.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.