Grenzen Spanje met Portugal weer open

Grenzen Spanje met Portugal weer open
Beeld: 123rf

Grenzen Spanje met Portugal weer open

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Vandaag 1 juli 2020 zijn de grenzen tussen Spanje en Portugal weer opengegaan. Op 21 juni gingen de grenzen van Spanje met alle EU- en Schengenlanden open behalve Portugal omdat dit land liever nog wilde wachten. Er vond een plechtige ceremonie plaats waarbij de premiers van Spanje en Portugal en de Spaanse Koning aanwezig zijn.

De meeste landen in de Europese Unie openden op 15 juni de zogenaamde binnengrenzen (binnen de EU) maar om Spanje binnen te komen moesten internationale reizigers wachten tot zondag 21 juni toen ook Spanje de EU-grenzen opende.

Maar het was nog onmogelijk om over land vanuit Nederland of België via Spanje naar Portugal te rijden omdat de grenzen tussen Spanje en Portugal nog gesloten waren tot 1 juli. Maar dat is dus vanaf vandaag voorbij en het is nu ook weer mogelijk om naar Portugal te reizen.

Maar net zoals in Spanje en de rest van de wereld is het coronavirus nog niet verdwenen en ook in Portugal zijn er de laatste dagen diverse corona-uitbraken geweest. 

Tot nu toe zijn er in Portugal 41.189 besmettingen en 1.561 corona-doden geregistreerd maar op dinsdag zijn daar 323 nieuwe besmettingen en 6 nieuwe leden bijgekomen, het merendeel in de Tajo vallei en in en rondom de stad Lissabon.

In Spanje is op dit moment sprake van 30 actieve corona-uitbraken van de 56 die tot nu toe sinds de versoepelingen van de corona-maatregelen zijn geregistreerd. 12 autonome regio’s hebben te maken met nieuwe uitbraken.

Men maakt zich de meeste zorgen over de uitbraken in een deel van de provincie Huesca (Aragón), Lerida (Catalonië) en Málaga (Andalusië). De afgelopen 24 uur zijn er 99 nieuwe besmettingen bijgekomen en zijn er 9 personen overleden.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.