Spanje met 314 atleten naar de Olympische Zomerspelen Tokyo 2020

Spanje met 314 atleten naar de Olympische Zomerspelen Tokyo 2020
Beeld: Freepik

Spanje met 314 atleten naar de Olympische Zomerspelen Tokyo 2020

Dit artikel is 11 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Tussen 23 juli en 8 augustus 2021 worden de Olympische Zomerspelen 2020 gehouden in het Japanse Tokio. De 32e Olympische Zomerspelen van de XXXIIe Olympiade vinden vanwege de corona-pandemie met een jaar vertraging plaats. De gaststad is de Japanse hoofdstad Tokio gebleven en het jaartal in de naamgeving bleef onveranderd. 

Ook Spanje zal dit jaar bij de Olympische Zomerspelen van 2020 in Tokio aanwezig zijn en het team van atleten werd op 30 juni door het Comité Olímpico Español (COE) gepresenteerd. Het gaat om in totaal 314 atleten verdeeld over 183 mannen en 131 vrouwen wat meer is dan bij de Zomerspelen in 2016 in Rio de Janeiro.

Naast de 314 atleten gaan er ook 225 Spaanse officials mee naar Tokio waardoor de Spaanse Olympische delegatie uit in totaal ongeveer 539 mensen zal bestaan, aldus het Spaanse Olympisch Comité . In totaal doet Spanje mee in 33 disciplines.

Detail is dat de Spelen de 32e Olympiade genoemd worden maar feitelijk is het de 29e effectieve editie van de Zomerspelen sinds 1896, daar er drie edities niet doorgingen vanwege de twee wereldoorlogen. 

Rio 2016

Tijdens de Olympische Zomerspelen in 2016 was Spanje aanwezig met 305 atleten in 27 disciplines waaronder atletiek, badminton, basketbal, boksen, boogschieten, gewichtheffen, golf, gymnastiek, handbal, hockey, judo etc.

In 2016 keerde de Spaanse Olympische delegatie naar huis met 17 medailles bestaande uit 7 gouden, 4 zilveren en 6 bronzen Olympische medailles. waarmee Spanje op de ranglijst op de 14e plaats eindigde.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.