Search
menu
Search

Emigratieverhaal Alicante: twee Leeuwtjes in Spanje (65)

Emigratieverhaal Alicante: twee Leeuwtjes in Spanje (65)

Emigratieverhaal Alicante: twee Leeuwtjes in Spanje (65)

Dit artikel is 8 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

INTRO: In oktober 2020 kopen Tom en Danielle van Leeuwen in Rodriguillo, Alicante een prachtig oud herenhuis met twee bodega’s en een flinke tuin van meer dan 250 jaar oud. Voordat ze er kunnen wonen, heeft het huis eerst een grondige renovatie nodig. Casa Rodriquillo wordt een B&B met in één van de bodegas een curiosawinkel, genaamd La Bodega de los Recuerdos. Volg de belevenissen van dit stel in hun Spaanse leven, in tekst en video.

De zomer is nu echt begonnen! Dat merken we vooral aan de hoeveelheid feestjes om ons heen en de temperaturen die lekker stabiel en hoog zijn. Direct vanuit bed trekken we onze korte broek en shirtje aan en deze gaan pas weer uit als we gaan slapen. Geen vestjes, truien, sokken of lange broeken meer aan, ook in de avonden is dat niet meer nodig. En dan de feestjes … Twee mensen in onze sociale kring mochten de afgelopen week 65 kaarsjes uitblazen en beiden vierden dat met een fijn tuinfeestje. Gezellige mensen, fijne muziek, lekker weer, wat te drinken en te eten. De juiste ingrediënten voor een topavond en dan twee van die avonden kort achterelkaar.

Tussendoor ook nog samen met vrienden een dorpsfeest in een nabijgelegen gehucht meegepakt. Vorige weekend werd met de San Juan feesten in Spanje de zomer ingeluid en dan wordt er vooral veel in de fik gestoken. Gelukkig allemaal onder begeleiding van de brandweer. In dat gehucht bouwen ze speciaal voor het San Juan weekend een fraai bouwwerk van hout en dat wordt dan op de laatste avond van de feesten onder begeleiding van vuurwerk in de brand gestoken. Natuurlijk hoort hier ook weer eten en drinken bij. Heel vervelend al die feestjes, wat hebben we toch een slecht leven hier in Spanje 😁 😁

Toen we meer dan 5 jaar geleden naar Spanje vertrokken was één van onze onzekerheden; gaan we weer een leuke sociale kring op kunnen bouwen? In Nederland hadden we (en hebben we gelukkig nog steeds) een hele fijne vriendenkring om ons heen. Gelukkig bleek een nieuwe vriendenkring opbouwen heel gemakkelijk te gaan.

De meeste mensen die emigreren hebben ongeveer dezelfde levensvisie en dan heb je al snel iets wat met elkaar overeenkomt. Natuurlijk zijn er ook mensen waarmee het minder klikt en dat geeft helemaal niets, je kunt tenslotte niet met iedereen vrienden zijn en dat hoeft ook niet, want dan zouden we niet meer aan werken toe komen.

De afronding van de vele afwerking klusjes in huis is bijna volbracht en dan gaan we op volle kracht met het opknappen van de buitenboel verder. Borders aanleggen voor de planten, plekjes in de zon en schaduw creëren waar ontspannen kan worden en de boel decoreren. Natuurlijk passen we goed op onszelf tijdens de warme\ zomermaanden, veel water drinken en regelmatig even afkoelen in het zwembad. Hasta luego, Tom y Danielle

Ga naar de inhoud