Volgens het nieuwste superman stripboek is het Baskenland onafhankelijk van Spanje

Volgens het nieuwste superman stripboek is het Baskenland onafhankelijk van Spanje
Beeld: @lordisasi / twitter

Volgens het nieuwste superman stripboek is het Baskenland onafhankelijk van Spanje

Dit artikel is 10 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

De twitter gebruiker Lord Isasi heeft een bijzondere ontdekking gedaan in het nieuwste stripboek van Superman. In één van de plaatjes van ‘Superman: Space Age’ van Mark Russell en Make Allred is een kaart van Europa te zien met verschillende bijzonderheden. Een van deze bijzonderheden is dat Euskal Herria een onafhankelijk gebied zou zijn en dus niet bij Spanje zou horen. 

Euskal Herria is het gebied dat het Baskenland, Navarra en het Franse Baskenland omvat. Het gebied wordt niet alleen als onafhankelijk getekend, maar heeft zelfs een opvallend andere kleur dan de rest van het Spaanse grondgebied. Het Euskal Herria heeft een groene kleur en steekt scherp af tegen de rode kleur van het Spaanse grondgebied. 

De twitteraar Lord Isasi schrijft: “Het lijkt erop dat in de wereld van Superman: Space Age van Mark Russell en Mike Allred, het Baskenland een onafhankelijk grondgebied is”. Hiernaast laat hij in zijn tweet een foto van de kaart zien. 

De tweet kreeg onmiddellijk veel reacties. Voorbeelden hiervan zijn “Dit is het enige wat klopt op deze wereldkaart” of “EH Bildu heeft de verkiezingen gewonnen” of “Superman hoort bij de ETA” of “Ik geloof dat ze het Baskenland hebben verward met … een dorpje dat nog niet veroverd is … dankzij hun magische drank en omdat het naast Frankrijk ligt”. 

Het stripboek is een werk van schrijver Mark Russell en illustrator Michael Allred en van Laura Allred, die verantwoordelijk is voor het aanbrengen van kleur in het werk. Het is een boek van 256 pagina´s dat recentelijk gepubliceerd is in zijn Engelse versie. Het verhaal gaat over Superman in de jaren zestig van de twintigste eeuw, tijdens de Koude Oorlog. De superheld strijdt tegen de vernietiging van de wereld.

Ga naar de inhoud