Vrouw uit Granada voor 170.000 euro opgelicht door een nep Brad Pitt

Vrouw uit Granada voor 170.000 euro opgelicht door een nep Brad Pitt
Beeld: twitter

Vrouw uit Granada voor 170.000 euro opgelicht door een nep Brad Pitt

Dit artikel is 11 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

Een inwoonster van Granada heeft juridische stappen ondernomen na vermeend slachtoffer te zijn geworden van een fraudezaak waarbij ze naar schatting minimaal 170.000 euro is kwijtgeraakt. Een oplichter beweerde de Amerikaanse acteur Brad Pitt te zijn. Deze persoon kwam ze tegen op het internet, en ze was uiteindelijk overtuigd geraakt dat ze een romantische relatie met hem had, een relatie die haar 170.000 euro heeft gekost.

Haar advocaat verklaarde dat deze vrouw op middelbare leeftijd begin 2022 via Facebook in contact kwam met wat leek op een fanclub van de acteur. Dit leidde tot een reeks van aanhoudende interacties die haar uiteindelijk naar verluidt rechtstreeks in contact brachten met Brad Pitt zelf.

Zo ontstonden er gesprekken met de vermeende oplichter die erin slaagde het vertrouwen, de vriendschap en zelfs de liefde van het slachtoffer te winnen, wat resulteerde in een relatie die vergelijkbaar was met die van een stel. De persoon die naar verluidt deze vrouw uit Granada bedroog, beloofde zelfs naar Spanje te reizen en samen een film te maken. Het was toen dat hij begon te vragen om verschillende geldbedragen via banktransfers om de kosten te dekken die verbonden waren aan deze activiteiten.

Gedurende deze periode stuurde de persoon die zich uitgaf voor Brad Pitt haar foto’s van zijn zogenaamde aanwezigheid bij rode loper premières en zelfs gefotografeerde berichten specifiek gericht aan de vrouw. Toen ze begon te vermoeden dat ze mogelijk het slachtoffer was van een oplichterij, omdat de beloftes van de vermeende acteur niet werden vervuld, besloot de vrouw over te gaan tot juridische actie.

Er is aangegeven dat het opgelichte bedrag mogelijk meer dan 170.000 euro bedraagt. Daarom heeft zij een juridische aanklacht ingediend, die nog in behandeling is, wegens mogelijke strafbare feiten zoals fraude, identiteitsfraude en mogelijk zelfs witwassen.

Ga naar de inhoud