Search
menu
Search

Barcelona is de reclame hoofdstad van Spanje

Oeps ... foto ontbreekt!

Barcelona is de reclame hoofdstad van Spanje

Dit artikel is 7 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

BARCELONA – Er is geen enkele andere stad in heel Spanje waar zoveel reclamefilmpjes worden opgenomen als Barcelona. Gedurende 2016 waren er 3.311 opnames waaronder een derde reclamefilmpjes, 8% meer dan in 2015. Let maar eens op de reclames op de televisie en dan zie je veel straten, pleinen, huizen en skylines van Barcelona voorbij komen, als je deze herkent uiteraard.

Het zijn vooral automerken die een liefde en voorkeur hebben voor opnames in Barcelona waarbij het regelmatig voorkomt dat nieuwe automodellen over de straten van de Catalaanse hoofdstad rijden. Volgens de de Spaanse media werden er veel opnames gemaakt in de straten van de Ciutat Vella met als toppers Raval en el Barrio Gótico. In verband met de opnames voor auto filmpjes werden er veel opnames gemaakt op de Montjuïc berg, langs de Puerto Olímpico en Passeig de Colom, nabij de Ramblas en in de nieuwere delen van de wijken Sant Marti, Diagonal Mar en Poblenou waar de moderne hoge gebouwen als achtergrond dienen.

Naast deze plaatsen zijn ook nog steeds toppers het Parc Guëll, het Parque de Ciudadela en het Laberinto de Horta. Ook de openbare markthallen van onder andere het kleurige La Boqueria langs de Ramblas, de van buiten moderne Mercado de Santa Caterina en overige markten zoals el Ninot, Els Encants en la de la Concepció.

Gezien het feit dat er steeds meer reclamefilmpjes worden opgenomen in de stad heeft de gemeente besloten een maximum toe te laten en de tarieven iets te verhogen van 600 naar 650 euro per dag filmen. Daarnaast rekent men 600 euro per locatie waar opnames worden gemaakt. Gezien het feit dat er vaak meerdere dagen en meerdere locaties nodig zijn voor een reclamefilmpje, kunnen de kosten voor de producenten enorm oplopen.

In totaal vonden er 3.311 opnames plaats gedurende 2016 waarvan een derde reclamefilmpjes maar ook 58 speelfilms, 562 televisieproducties, 485 korte films en 916 fotoreportages op grote schaal. Hierbij zijn niet meegerekend die producties waar minder dan 10 mensen bij betrokken waren en die opnames die in privé gebouwen plaatsvonden.

Veel filmmakers waren afkomstig uit Japan, Groot Brittannië, Duitsland, Verenigde Staten en Italië, naast uiteraard de Spaanse producenten die ook graag in Barcelona filmen vanwege de vele kleuren, contrasten en de bijna altijd goede weersomstandigheden.

Ga naar de inhoud