skip to Main Content
Belgische huizenkopers in Spanje op de vierde en Nederlanders op de elfde plaats
123rf

Belgische huizenkopers in Spanje op de vierde en Nederlanders op de elfde plaats

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – De Belgen kopen nog steeds veel meer woningen in Spanje dan de Nederlanders maar veel minder dan bijvoorbeeld de Britten, Fransen en Duitsers. Desalniettemin is het voor een klein land als België een hele prestatie om op de vierde plaats te staan op de lijst van nationaliteiten die de meeste woningen kopen in Spanje. De Nederlandse kopers staan ver onder de Belgen en niet in de top tien op een elfde plaats.

Gedurende het eerste trimester van 2017 was het aantal buitenlandse aanschaffen van woningen in Spanje 13,28% wat ongeveer neerkomt op 15.000 woningen terwijl de rest van de woningen, zijnde 86,72%, gekocht werd door de Spanjaarden. De lijst van nationaliteiten wordt aangevoerd door de Britse kopers die goed zijn voor 14,5% van het totaal aantal buitenlandse kopers gevolgd door de Fransen met 9,6% en de Duitsers met 7,7%. (PDF download)

De Belgische kopers staan netjes op een vierde plaats met een percentage van 6,9% van alle buitenlandse aanschaffen. De Nederlandse kopers zijn pas te vinden op een elfde plaats met een aandeel van 2,54%. Een groot deel van de woningen wordt door de buitenlanders gekocht in de deelstaten Andalusië, Comunidad Valenciana, Catalonië, Balearen en Canarische Eilanden. Deze gegevens zijn afkomstig van de Registradores de España.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 13 reacties
 1. Beste André,
  Kan u wel zeggen dat er aan de Belgische kust in Blankenberge ook appartementen te koop zijn voor 400.000 euro zonder zwembad, mijn tante heeft er zo een en je moet naar de zee, anders niks.
  In Spanje kun je al voor 200.000 een héél mooi appartement kopen met privé zwembad, héél mooi afgewerkt, net zoals in België, hier zijn de mensen ook heel bekwaam om de werken uit te voeren.
  Er zijn er natuurlijk ook van 1 miljoen euro, bv. in Knokke en in Marbella is dat ook wel zo maar je mag geen appelen met peren vergelijken.
  Wat het openbaar vervoer betreft sorry hoor maar ken ik er geen één die dit gebruikt, iedereen gaat met zijn wagen naar gelijk welke plaats en het ene is al een beetje verder dan het andere maar daar maalt hier niemand om, 50 euro meer tanken dan in België, daar ligt niemand wakker van, als het maar gezellig blijft.
  Ben ook al in Marbella geweest en het is er zeker niet beter of mooier dan waar wij wonen, woorden die trouwens heel relatief zijn.
  mvg Chris.

 2. Belg,ook onlangs gekocht ,dat je voor de Belgische prijs er in Spanje 2 appartementen kunt kopen is een fabeltje je moet rekening houden met de streek,de ligging (openbaar vervoer,winkels,strand enz..)ook de afwerking is heel verschillend en in marbella betaal je nu eenmaal meer dan in torrevieja .

 3. Jarenlang hebben de Nederlanders geprofiteerd van hun aflossingsvrije hypotheken. Voor diegenen die niet weten wat dit is: Je leent 100.000€ en betaald alleen interest. Geen kapitaal . Als je het huis verkoopt neem je de winst en geeft het geleende kapitaal terug Of en dat was ook de gewoonte , je gaat naar de bank en vraagt de ” overwaarde” Je huis was met stijgende huizenprijzen een geldmachine. En toen….. kwam de (vastgoed) crisis, en bleek schuld iets dat moest terug betaald worden. Belgen die na 20 jaar hun huis hadden afgelost, hadden hun handen vrij om opnieuw te kopen, of om zelfs hun bijna afgeloste schuld op hun Belgische eigendom terug te verruimen om een tweede huis in Spanje te kopen. En de Nederlanders? Die keken tegen een restschuld aan, want het gat tussen de aflossingsvrije hypotheek en de huidige vastgoedwaarde was niet te
  overbruggen. Daardoor krijg je deze statistieken. Moraal van het verhaal: schuld is iets dat je moet terugbetalen. Ook al is het aflossingsvrij.

 4. één van de vele in België oa. Immo Lippens uit Oostduinkerke
  gespecialiseerd in Costa Blanca
  wij rechtstreeks gekocht van de bank, veel goedkoper maar het is een beetje zoeken…..
  beetje zoeken op pc en je vind het, ook in Spanje
  hier nogal veel “hollanders” in immo´s, die moet ik niet zo, veel bluf!

 5. Belgen worden met een baksteen in hun maag geboren, zoals wij zeggen.
  Zo ook in eigen land.
  Wij zijn een gemengd echtpaar BE/ NL.
  Wonen in Ned en ook daar gekocht.
  Huren is geld weggeven.
  Zo ben ik grootgebracht.
  Reken maar uit, wat je kwijt bent na 10j huren.
  Koop wel iets wat in de mogelijkheden ligt en je bent p/m minder kwijt als huren.
  En heb je wat spaarcentjes stop het in onroerend goed, brengt op de bank niks meer op

 6. Het is momenteel een hype onder de Belgen om een tweede woning in Spanje te kopen, maar je kan ze geen ongelijk geven, spaargeld brengt toch helemaal niks op.

  1. Bij Medland Spain in Torrevieja is er een Belg, zijn naam is Viktor. Heb mijn appartement door zijn bemiddeling gekocht en zeer betrouwbaar en vriendelijk.
   Hopelijk helpt mijn info.

 7. Ja, er zijn inderdaad veel meer Belgen dan vroeger die hier in Spanje iets kopen, in België heb je voor die prijs een grote garage, hier een appartement, kijk maar naar de prijs aan bv. de Belgische kust, om omver te vallen van die prijzen!!!!! Hier koop je er 2 appartementen mee.
  Verleden jaar had ik gelezen dat er een invasie was van Chinezen die veel zouden opkopen.
  Staan die dan niet geregistreerd of was dat gebakken lucht?
  Dat de Britten op de eerste plaats staan, ok, maar met bijna 5% voorsprong op de 2é, hmmmmm, maar als Registradores de España het zeggen zal dat wel de waarheid zijn zeker?
  Die Britten kopen nogal veel rechtstreeks van de bank en niet van immobiliënkantoren , althans zo heb ik het begrepen, duizenden euro´s goedkoper maar het is een beetje zoeken. Slimmer of de rest misschien?
  Die Duitsers zijn ook niet meer wat ze geweest zijn he, nen dikke mercedes of twee, die tijd van hun sterke munt is ook voorbij.

 8. Ik ben benieuwd, waar de Finnen, als een nog kleinere land, dan Belgie (qua aantal inwoners) op deze lijst staan. Kunt u dat aan mij vertellen?

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken