Belgische huizenkopers in Spanje op de vierde en Nederlanders op de elfde plaats

Oeps ... foto ontbreekt!

Belgische huizenkopers in Spanje op de vierde en Nederlanders op de elfde plaats

Dit artikel is 7 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – De Belgen kopen nog steeds veel meer woningen in Spanje dan de Nederlanders maar veel minder dan bijvoorbeeld de Britten, Fransen en Duitsers. Desalniettemin is het voor een klein land als België een hele prestatie om op de vierde plaats te staan op de lijst van nationaliteiten die de meeste woningen kopen in Spanje. De Nederlandse kopers staan ver onder de Belgen en niet in de top tien op een elfde plaats.

Gedurende het eerste trimester van 2017 was het aantal buitenlandse aanschaffen van woningen in Spanje 13,28% wat ongeveer neerkomt op 15.000 woningen terwijl de rest van de woningen, zijnde 86,72%, gekocht werd door de Spanjaarden. De lijst van nationaliteiten wordt aangevoerd door de Britse kopers die goed zijn voor 14,5% van het totaal aantal buitenlandse kopers gevolgd door de Fransen met 9,6% en de Duitsers met 7,7%. (PDF download)

De Belgische kopers staan netjes op een vierde plaats met een percentage van 6,9% van alle buitenlandse aanschaffen. De Nederlandse kopers zijn pas te vinden op een elfde plaats met een aandeel van 2,54%. Een groot deel van de woningen wordt door de buitenlanders gekocht in de deelstaten Andalusië, Comunidad Valenciana, Catalonië, Balearen en Canarische Eilanden. Deze gegevens zijn afkomstig van de Registradores de España.

Ga naar de inhoud