Marktaandeel supermarkten Spanje weer gegroeid voor Mercadona en Lidl

Campinggasten Salou en Cambrils kunnen naar nieuwe Mercadona
Beeld: SpanjeVandaag

Marktaandeel supermarkten Spanje weer gegroeid voor Mercadona en Lidl

Dit artikel is 4 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Het marktaandeel bij de supermarkten in Spanje is opnieuw gestegen voor Mercadona die er 0,6% bij kreeg en nu een aandeel heeft van 24,9%. Het aandeel wat de supermarktketen uit Valencia heeft wordt door geen enkele andere keten geëvenaard. Carrefour komt het dichtste bij met een marktaandeel van 8,3% maar dat is met 0,2% gedaald, aldus de onderzoeksresultaten van het Kantar Worldpanel.

Het lijkt erop dat de Spaanse supermarktketen Mercadona nog steeds de publieksfavoriet is in Spanje wat resulteert in een marktaandeel van 24,9% in het tweede trimester van 2018. Gedurende het tweede trimester steeg dat aandeel met 0,6% maar in het eerste trimester van dit jaar was de stijging 1,4% ten opzichte van vorig jaar.

Als tweede op de lijst staat de Franse keten Carrefour met een marktaandeel van 8,3%, een daling van 0,2% ten opzichte van het tweede trimester in 2017. De stijgende lijn van 2017 is daarmee beëindigd en in Spanje heeft Carrefour met name te maken met de problemen van het hypermarkt concept wat blijkbaar steeds minder populair is.

Als derde op de lijst staat de Spaanse keten Día met een marktaandeel van 7,6%, De keten Eroski heeft ondanks de slechte cijfers nog steeds een marktaandeel in Spanje van 5,5% terwijl de keten Alcampo een aandeel heeft van 3,4%.

Een van de grootste stijgers en een keten die steeds populairder begint te worden is de Duitse Lidl met op dit moment een marktaandeel van 4,9%, een 0,6% meer dan het tweede trimester in 2017 en een record voor Lidl.

Volgens Kandar Worldpanel hebben de Spanjaarden gedurende het tweede trimester van 2018 een 1,7% meer uitgegeven in de supermarkten in Spanje.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.