skip to Main Content
Marktaandeel supermarkten Spanje weer gegroeid voor Mercadona en Lidl
123rf

Marktaandeel supermarkten Spanje weer gegroeid voor Mercadona en Lidl

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

Marktaandeel Mercadona en Lidl weer gegroeid in Spanje

123rf

MADRID – Het marktaandeel bij de supermarkten in Spanje is opnieuw gestegen voor Mercadona die er 0,6% bij kreeg en nu een aandeel heeft van 24,9%. Het aandeel wat de supermarktketen uit Valencia heeft wordt door geen enkele andere keten geëvenaard. Carrefour komt het dichtste bij met een marktaandeel van 8,3% maar dat is met 0,2% gedaald, aldus de onderzoeksresultaten van het Kantar Worldpanel.

Het lijkt erop dat de Spaanse supermarktketen Mercadona nog steeds de publieksfavoriet is in Spanje wat resulteert in een marktaandeel van 24,9% in het tweede trimester van 2018. Gedurende het tweede trimester steeg dat aandeel met 0,6% maar in het eerste trimester van dit jaar was de stijging 1,4% ten opzichte van vorig jaar.

Als tweede op de lijst staat de Franse keten Carrefour met een marktaandeel van 8,3%, een daling van 0,2% ten opzichte van het tweede trimester in 2017. De stijgende lijn van 2017 is daarmee beëindigd en in Spanje heeft Carrefour met name te maken met de problemen van het hypermarkt concept wat blijkbaar steeds minder populair is.

Als derde op de lijst staat de Spaanse keten Día met een marktaandeel van 7,6%, De keten Eroski heeft ondanks de slechte cijfers nog steeds een marktaandeel in Spanje van 5,5% terwijl de keten Alcampo een aandeel heeft van 3,4%.

Een van de grootste stijgers en een keten die steeds populairder begint te worden is de Duitse Lidl met op dit moment een marktaandeel van 4,9%, een 0,6% meer dan het tweede trimester in 2017 en een record voor Lidl.

Volgens Kandar Worldpanel hebben de Spanjaarden gedurende het tweede trimester van 2018 een 1,7% meer uitgegeven in de supermarkten in Spanje.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 4 reacties
  1. in het algemeen doen de Aldi’s het niet zo goed in Spanje .
    De Lidl past zijn aanbod aan het land ,waar zij hun winkels hebben .
    Mercadonna een super goeie winkel met vriendelijk personeel

  2. Alleen bij de Duitse Lidl kun je hier vrijwel geen Duits produkt meer krijgen, en dat vind ik best wel jammer. En ook raar dat de Aldi niet genoemd wordt? Ik ken 3 Aldi supermarkten hier in de omgeving en die worden bijzonder goed bezocht en meestal is het daar drukker dan bij de Lidl.

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken