Marktaandeel supermarkten Spanje weer gegroeid voor Mercadona en Lidl

Campinggasten Salou en Cambrils kunnen naar nieuwe Mercadona
Beeld: SpanjeVandaag

LET OP: Dit artikel is meer dan 12 maanden geleden geplaatst.

MADRID – Het marktaandeel bij de supermarkten in Spanje is opnieuw gestegen voor Mercadona die er 0,6% bij kreeg en nu een aandeel heeft van 24,9%. Het aandeel wat de supermarktketen uit Valencia heeft wordt door geen enkele andere keten geëvenaard. Carrefour komt het dichtste bij met een marktaandeel van 8,3% maar dat is met 0,2% gedaald, aldus de onderzoeksresultaten van het Kantar Worldpanel.

Het lijkt erop dat de Spaanse supermarktketen Mercadona nog steeds de publieksfavoriet is in Spanje wat resulteert in een marktaandeel van 24,9% in het tweede trimester van 2018. Gedurende het tweede trimester steeg dat aandeel met 0,6% maar in het eerste trimester van dit jaar was de stijging 1,4% ten opzichte van vorig jaar.

Als tweede op de lijst staat de Franse keten Carrefour met een marktaandeel van 8,3%, een daling van 0,2% ten opzichte van het tweede trimester in 2017. De stijgende lijn van 2017 is daarmee beëindigd en in Spanje heeft Carrefour met name te maken met de problemen van het hypermarkt concept wat blijkbaar steeds minder populair is.

Als derde op de lijst staat de Spaanse keten Día met een marktaandeel van 7,6%, De keten Eroski heeft ondanks de slechte cijfers nog steeds een marktaandeel in Spanje van 5,5% terwijl de keten Alcampo een aandeel heeft van 3,4%.

Een van de grootste stijgers en een keten die steeds populairder begint te worden is de Duitse Lidl met op dit moment een marktaandeel van 4,9%, een 0,6% meer dan het tweede trimester in 2017 en een record voor Lidl.

Volgens Kandar Worldpanel hebben de Spanjaarden gedurende het tweede trimester van 2018 een 1,7% meer uitgegeven in de supermarkten in Spanje.

Meer recente artikelen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email

Het is nu weer mogelijk om te reageren op onze artikelen, altijd met respect voor anderen en altijd op de juiste en correcte manier. We hebben veel last gehad van spam reacties waardoor er technische problemen waren. We hebben geprobeerd dit op te lossen en hopelijk gaat het nu beter. Als u een reactie plaatst met daarin een link (zoals een andere website of YouTube) dan dient dit altijd handmatig door ons goedgekeurd te worden en dat kan even duren (we zitten niet 24 uur achter de pc). Ook worden reacties met bepaalde woorden, zinnen en opmerkingen automatisch verwijderd of geblokkeerd en soms halen wij deze zonder opgaaf van reden handmatig weg. Je kunt uiteraard ook altijd naar onze Facebook pagina en Facebook groep gaan.

Abonneer
Abonneren op
Als je geen naam invult staat er 'Anoniem'.
Hier doen wij niets mee maar is een antispam maatregel.
4 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

in het algemeen doen de Aldi’s het niet zo goed in Spanje .
De Lidl past zijn aanbod aan het land ,waar zij hun winkels hebben .
Mercadonna een super goeie winkel met vriendelijk personeel

En is er iets bekend over het aandeel van de Spar ?

En…..wanneer gaat de Mercadona open op La Palma?

Alleen bij de Duitse Lidl kun je hier vrijwel geen Duits produkt meer krijgen, en dat vind ik best wel jammer. En ook raar dat de Aldi niet genoemd wordt? Ik ken 3 Aldi supermarkten hier in de omgeving en die worden bijzonder goed bezocht en meestal is het daar drukker dan bij de Lidl.

dag/nacht
Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.