skip to Main Content
Spaanse politie begonnen met controle verkeer met drones
DGT

Spaanse politie begonnen met controle verkeer met drones

MADRID – De Spaanse verkeersdienst en de afdeling Tráfico van de Guardia Civil politie zijn begonnen met de controle van het wegverkeer vanuit de lucht. In feite deed de politie dat al door middel van speciale helikopters maar nu heeft de DGT ook 11 drones in gebruik genomen die sinds deze donderdag de ogen zijn van de agenten maar dan vanuit de lucht.

In eerste instantie zijn er drie drones in gebruik genomen die met name de kwetsbare gebruikers zoals fietsers, scooter/motorrijders en voetgangers beschermen. De overige drones worden ook gebruikt bij speciale gelegenheden en bij ongevallen. 

De Dirección General de Tráfico (DGT) ziet vanaf nu dus alles op land en vanuit de lucht en zal eventuele overtredingen die door de drones gezien worden ook beboeten.

Sinds woensdag 31 juli is men met het tweede deel van de speciale ‘operación salida’ begonnen, een speciale periode waarbij er miljoenen weggebruikers en meer dan 47 verkeersbewegingen verwacht worden en waarbij meer agenten op de wegen, met radars en flitspalen, vanuit helikopters en door middel van drones het verkeer controleren.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 2 reacties
    1. Hé Ikke, heb jij ooit al eens een Drone een boete uit zien schrijven?
      Zo ja, de foto gaarne als bewijs!😋😙😙😙

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken
1
Hola. Heb je een nieuwsfeit voor ons? Laat het de redactie weten via WhatsApp.
Powered by