Spaanse politie begonnen met controle verkeer met drones

Spaanse politie begonnen met controle verkeer met drones
Beeld: DGT

Spaanse politie begonnen met controle verkeer met drones

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – De Spaanse verkeersdienst en de afdeling Tráfico van de Guardia Civil politie zijn begonnen met de controle van het wegverkeer vanuit de lucht. In feite deed de politie dat al door middel van speciale helikopters maar nu heeft de DGT ook 11 drones in gebruik genomen die sinds deze donderdag de ogen zijn van de agenten maar dan vanuit de lucht.

In eerste instantie zijn er drie drones in gebruik genomen die met name de kwetsbare gebruikers zoals fietsers, scooter/motorrijders en voetgangers beschermen. De overige drones worden ook gebruikt bij speciale gelegenheden en bij ongevallen. 

De Dirección General de Tráfico (DGT) ziet vanaf nu dus alles op land en vanuit de lucht en zal eventuele overtredingen die door de drones gezien worden ook beboeten.

Sinds woensdag 31 juli is men met het tweede deel van de speciale ‘operación salida’ begonnen, een speciale periode waarbij er miljoenen weggebruikers en meer dan 47 verkeersbewegingen verwacht worden en waarbij meer agenten op de wegen, met radars en flitspalen, vanuit helikopters en door middel van drones het verkeer controleren.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.