Spaanse politie begonnen met controle verkeer met drones

Spaanse politie begonnen met controle verkeer met drones
Beeld: DGT

MADRID – De Spaanse verkeersdienst en de afdeling Tráfico van de Guardia Civil politie zijn begonnen met de controle van het wegverkeer vanuit de lucht. In feite deed de politie dat al door middel van speciale helikopters maar nu heeft de DGT ook 11 drones in gebruik genomen die sinds deze donderdag de ogen zijn van de agenten maar dan vanuit de lucht.

In eerste instantie zijn er drie drones in gebruik genomen die met name de kwetsbare gebruikers zoals fietsers, scooter/motorrijders en voetgangers beschermen. De overige drones worden ook gebruikt bij speciale gelegenheden en bij ongevallen. 

De Dirección General de Tráfico (DGT) ziet vanaf nu dus alles op land en vanuit de lucht en zal eventuele overtredingen die door de drones gezien worden ook beboeten.

Sinds woensdag 31 juli is men met het tweede deel van de speciale ‘operación salida’ begonnen, een speciale periode waarbij er miljoenen weggebruikers en meer dan 47 verkeersbewegingen verwacht worden en waarbij meer agenten op de wegen, met radars en flitspalen, vanuit helikopters en door middel van drones het verkeer controleren.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Aanbevolen artikelen

2
Reageer op dit artikel

1 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
  Abonneren  
Abonneren op
maclaren0@gmail.com

Veiligheid????? gewoon boeten schrijven ja

Janus

Hé Ikke, heb jij ooit al eens een Drone een boete uit zien schrijven?
Zo ja, de foto gaarne als bewijs!😋😙😙😙

Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.