Zweten aan de Spaanse Costa’s en eilanden met 44,4 graden

Zweten aan de Spaanse Costa’s en eilanden 44,4 graden
Beeld: 123rf
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

MADRID – Het is overal in Europa warm en ook in Nederland en België heeft men te maken met ‘Spaanse’ temperaturen. Maar in Spanje gaat men op veel plaatsen nog iets hoger met de temperaturen en worden records verbroken zoals recent in San Sebastian met 43 graden, en dat is in het normaal gesproken frisse noorden. Ook de populaire kustplaatsen aan of de Balearen eilanden in de Middellandse Zee hebben hoge temperaturen.

Half Spanje heeft van de Spaanse weerdienst Aemet een weeralarm gekregen vanwege de op sommige plaatsen extreem hoge temperaturen. Terwijl men in de provincie Málaga te maken heeft met de gevolgen van de ‘terral’, hebben de inwoners en bezoekers van de Canarische Eilanden te maken met de ‘calima’ waardoor de temperaturen flink stijgen.

Maar ook in Catalonië, de Valencia regio, Murcia en de Balearen is het zweten geblazen. De hoogste temperatuur op zaterdag werd gemeten in Lorca (Murcia) met 44,4 graden terwijl het in Carrión de los Céspedes (Sevilla) 44 graden werd. Ook in de Valencia regio was het bloedheet met 43,8 graden in Ontinyent (Valencia) terwijl het bij het vliegveld van Córdoba 43,8 graden werd. 

In Catalonië werd het volgens de Aemet niet warmer dan 38,5 graden, een temperatuur dat gemeten werd in Cabacés (Tarragona) terwijl het 38,4 graden werd in Lerida, 38,2 graden in Gerona en maximaal 31,3 garden in Barcelona.

Zoals eerder vermeld werd het 43,8 graden in Ontinyent (Valencia) maar steeg het kwik in Bicorp (Valencia) ook naar 42,8 graden en 42 graden in Xàtiva (Valencia). In Alcoy werd een temperatuur gemeten van 41,8 graden, in Pinoso (Alicante) 41,5 graden terwijl er 37 graden wordt vermeld voor Jávea en 34,5 graden bij het vliegveld van Alicante.

In Murcia steeg het kwik naar 44,4 graden in Lorca, de hoogste temperatuur van zaterdag in heel Spanje. In Cieza stond er 43,3 garden op de meter en werd het 42,8 graden in Calasparra gevolgd door 42,7 graden in Murcia stad.

Ook op de Balearen eilanden werd het erg warm met 38,3 graden in Binissalem (Mallorca) en 38 graden in Llucmajor (Mallorca). De hoogste temperatuur op Menorca was 35,5 graden in Es Mercadal terwijl het kwik steeg naar 31,4 graden op Formentera en 32 graden op Ibiza.

Het weer record van zaterdag werd bijna geregistreerd Andalusië in de provincie Sevilla waar het 44 graden werd in Carrión de los Céspedes. Bij het vliegveld van Córdoba werd een temperatuur gemeten van 43,8 graden en in MOntoro (Córdoba) 43,6 graden. Bij het vliegveld van Málaga steeg het kwik naar 42,3 graden.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.