Bouwmarkt Bauhaus begint in Spanje met de verkoop van prefab woningen

Bouwmarkt Bauhaus begint in Spanje met de verkoop van prefab woningen
Beeld: Idealista.es

Bouwmarkt Bauhaus begint in Spanje met de verkoop van prefab woningen

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

VALENCIA – De van oorsprong Duitse bouwmarktketen Bauhaus is in Spanje begonnen met de langzame start van de verkoop van prefab woningen. Het gaat om een containerwoning bestaande uit een slaapkamer, badkamer, keuken en woon/eetkamer waarin je meteen kunt wonen, al vanaf 12.499 euro. De eerste Bauhaus-woning is bij de bouwmarkt in Paterna (Valencia) te bekijken.

Bauhaus brengt de containerwoningen samen met het Valenciaanse bedrijf ‘Dos Días Diseño de Containers’ op de Spaanse consumentenmarkt. Het gaat om een woning die gebouwd is in oude vrachtcontainers waarin de decoratie geheel is verzorgd door Bauhaus

In de woning is plaats voor een slaapkamer, een badkamer, een keuken in de woon/eetkamer en zijn er diverse ramen geplaatst voor veel lichtinval. In totaal heeft de containerwoning 30 vierkante meter, 12 meter lang en 2,44 meter breed met een verkoopprijs van 12.499 euro.

De containerwoning is nu nog alleen bij de Paterna (Valencia) Bauhaus-vestiging te bekijken maar na minder dan een maand expositie zijn er al acht woningen verkocht en zijn er circa honderd aanvragen binnengekomen. Interesse is er dus wel om deze containerwoning niet alleen te gebruiken als vakantiewoning maar ook als kantoor of als onderdeel van een toeristische accommodatie.

Ga naar de inhoud