Deliveroo stopt vanwege nieuwe riders-wet in Spanje met haar diensten

Deliveroo stopt vanwege nieuwe riders-wet in Spanje met haar diensten
Beeld: 123rf

Deliveroo stopt vanwege nieuwe riders-wet in Spanje met haar diensten

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

MADRID – De Britse maaltijdbezorger Deliveroo heeft aangekondigd te stoppen met haar dienstverlening in Spanje. De reden die wordt opgegeven is o.a. de nieuwe riders-wet die half augustus in werking zal treden in Spanje. Met die nieuwe wet mogen de bezorgers niet meer als freelancer of zelfstandige werken maar moeten de ‘riders’ in dienst worden genomen als werknemer.

De bedrijfsleiding van Deliveroo zelf zegt officieel echter dat het vertrek uit Spanje niets met de nieuwe regels te maken heeft maar dat het Britse bedrijf ervoor kiest om in andere landen meer tijd en geld te investeren. Spanje is goed voor slechts 2 procent van de wereldwijde omzet. Volgens de Spaanse media gaat het om circa 3.870 werknemers, zowel vast personeel op kantoor als de riders.

Deliveroo zal Spanje pas in oktober verlaten om zo de huidige klanten de tijd te geven om met andere bezorgdiensten te gaan werken. Deliveroo begon in oktober 2015 in Spanje met de activiteiten om samen met andere ‘delivery’ diensten zoals Glovo, Just Eat en Ubereats een stuk van de bezorgdienst-taart te delen.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.