Geen grote bosbranden in Spanje zoals in Italië, Griekenland en Turkije

Geen grote bosbranden in Spanje zoals in Italië, Griekenland en Turkije
Beeld: 112 / Twitter

Geen grote bosbranden in Spanje zoals in Italië, Griekenland en Turkije

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

MADRID – Spanje heeft net zoals elke zomer weer last van natuur- en bosbranden maar op dit moment zijn de grootste problemen wat betreft de bosbranden in het zuiden van Europa niet in Spanje maar in Italië, Griekenland en Turkije. Daar zijn al duizenden hectare natuur verwoest, zijn woningen vernietigd en zijn er vele gewonden en zelfs doden. Wat dat betreft is het tot nu toe deze zomer rustiger wat betreft ‘incendios forestales’ in Spanje al werden er toch meer bosbranden geregistreerd als in 2020.

Op het moment van schrijven zijn de grootste en meest verwoestende natuur- en bosbranden actief op het Italiaanse eilanden Sardinië en Sicilië, in Griekenland en in Turkije. Spanje heeft ook te maken met extreem hoge temperaturen en er zijn ook tientallen bosbranden actief maar allemaal veel kleiner dan in eerder genoemde landen.

Tot nu toe (laatste gegevens van 25 juli PDF) hebben er gedurende de eerste zeven maanden van 2021 alweer 5.613 natuur- en bosbranden plaatsgevonden in heel Spanje wat meer is dan de 3.983 branden in de eerste zeven maanden van 2020. Het overgrote merendeel, te weten 3.654 branden, waren kleine branden van minder dan een hectare verwoeste natuur. 

Er vonden 1.959 bosbranden plaats van meer dan 1 hectare en er vonden 11 grote natuur- en bosbranden plaats van meer dan 500 hectare verwoeste natuur wat twee keer zoveel is als in 2020. In totaal is er dit jaar alweer 37.535 hectare natuur verwoest in Spanje.

Zoals elk jaar vonden de meeste natuur- en bosbranden plaats in het Noordwesten van Spanje in de regio Galicië en ook het noorden in Asturië en Cantabrië inclusief de provincies León en Zamora in Castilië en León met 46,16 procent van alle branden. 34,81 procent van de bosbranden vond plaats in het Spaanse binnenland, 18,6 procent langs de Middellandse Zee of op de Balearen eilanden en slechts 0,43 procent werd geregistreerd op de Canarische Eilanden.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.