Kudde wilde zwijnen op het strand van Marbella

Kudde wilde zwijnen op het strand van Marbella
Beeld: Video screenshot

Kudde wilde zwijnen op het strand van Marbella

Dit artikel is 12 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

Steeds vaker zien we wilde zwijnen (jabalies in het Spaans) in steden of dorpen. Het wordt zelfs bijna normaal in Spanje om de beesten tegen te komen. In dit geval brachten de wilde zwijnen een bezoek aan het strand in Marbella, midden op de dag, om hier te genieten van de mooie dag. De strandgasten waren verbaasd door het bezoek en meerdere personen filmden de kudde en hun bewegingen op het strand.

De beelden zijn opgenomen in het gebied van Estrella del Mar in Marbella. Hier liep een kudde van zes wilde zwijnen door het zand. Ze waren waarschijnlijk op zoek naar eten. Op een gegeven moment beweegt de kudde zich richting een zonnescherm van een familie op het strand. Waarschijnlijk roken de beesten het voedsel dat de familie bij zich had in tassen en koelboxen. 

Voordat de beesten bij hun doel aankomen, worden ze echter opgehouden door een strandgast. Waarschijnlijk maakte hij deel uit van de groep die bij het zonnescherm zat. Hij probeert de beesten af te schrikken door te schreeuwen en veel lawaai te maken. De man had ondertussen nog altijd zijn drankje in zijn hand. Hij rent achter de beesten aan om te voorkomen dat ze dichterbij komen. Dit lukt hem maar gedeeltelijk, want de beesten gaan inderdaad wel wat verderop op een zandduin staan, maar ze blijven daar rustig wachten tot hun volgende prooi voorbij komt. 

Het is niet heel bijzonder om deze beesten tegen te komen in de straten van Marbella. De gemeente heeft zelfs enkele maanden geleden informatieve posters opgehangen in het gebied waarop ze medewerking van de burgers vragen om te voorkomen dat de wilde zwijnen in urbane zones terechtkomen. Er wordt aangeraden om de beesten geen eten te geven en afval in containers of prullenbakken te gooien. Als je toch een exemplaar tegenkomt, houd dan afstand en waarschuw de politie.

@andresvazquez110 En la playa en Marbella y que es eso??!!! #playa #viral #parati ♬ sonido original – Andrés
Ga naar de inhoud