Search
menu
Search

Nederlander met wapens en munitie op snelweg richting Almería aangehouden

Nederlander met wapens en munitie op snelweg richting Almería aangehouden
Beeld: @guardiacivil / twitter

Nederlander met wapens en munitie op snelweg richting Almería aangehouden

Dit artikel is 7 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

Tijdens een controle van de Guardia Civil, hebben agenten op de A-68 snelweg ter hoogte van Pinseque in de provincie Zaragoza (Aragón) een 31-jarige Nederlander aangehouden die diverse wapens in zijn auto had liggen. De Nederlander was op weg naar de kust van Almería (Andalusië) en werd in de nacht van 30 op 31 juli in de buurt van een industrieterrein gezien.

Toen de Nederlander was stilgezet omdat hij zich verdacht gedroeg, zagen de agenten een militaire helm uit de Tweede Wereldoorlog in de auto liggen. Daarna onderzochten ze de auto grondig en werden diverse oude wapens gevonden. De actie resulteerde in de inbeslagname van een helm, meerdere geweren en andere lange wapens, waaronder een MG-53 machinegeweer, inclusief munitie. De Guardia Civil nam deze items allemaal in beslag omdat de Nederlander geen enkele vorm van vergunning had om ze te vervoeren.

Begin juni hebben deskundigen van de afdeling Wapens en Explosieven van de Guardia Civil in Zaragoza 1.406 wapens naar een staalbedrijf getransporteerd om gesmolten en omgevormd te worden tot schroot. Deze verzameling omvatte 6 oorlogswapens, 202 klein kaliber wapens zoals pistolen en revolvers, 941 langwapens zoals jachtgeweren, geweren en karabijnen, 72 luchtdruk- en airsoftwapens, zowel kort als lang, 143 steekwapens en nog eens 42 wapens van verschillende andere soorten.

Ga naar de inhoud