Britse komiek Ricky Gervais en zijn afkeer van stierenvechten

Britse komiek Ricky Gervais en zijn afkeer van stierenvechten
Beeld: Netflix
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

MADRID – De Britse komiek en acteur Ricky Gervais heeft op Twitter opnieuw zijn grote afkeer van het stierenvechten laten weten. Niet alleen ziet hij het doden van dieren voor publiek als barbaars en achterhaald, ook noemt hij de toeschouwers stomme idioten. Het is niet de eerste keer dat Gervais over het stierenvechten praat.

Ricky Gervais heeft in een Tweet op het kanaal Kamchatka in een korte twee minuten durende video opnieuw zijn afkeer van het stierenvechten laten horen. Zo zegt hij dat als iemand ervoor kiest om voor plezier een stier tot aan zijn dood te martelen, hij hoopt dat de stier wint. Want als een stier de stierenvechter aanvalt is dat zelfverdediging en dat is geen overtreding.

Daarbij vraagt Gervais zich ook af wie er nu een dier wil martelen tot aan zijn dood en welke idioot gaat daar in godsnaam naar kijken? Verder zegt Gervais dat hij op Twitter altijd reacties van mensen leest die zeggen dat een stierenvechter het niet verdient te sterven maar een stier verdedigt zichzelf alleen maar tegen een sadist.

Verder heeft hij een antwoord op al die mensen die zeggen dat het stierenvechten een traditie is, net zoals de heksenjacht, offeren van kinderen of slavernij dus dat excuus geldt allang niet meer. Mensen moeten eens met de tijd meegaan en daar hoort het martelen en doden van dieren voor plezier onder het mom van traditie, kunst of sport allang niet meer bij.

Ongeveer een jaar geleden wist Ricky Gervais op Twitter ook al een reactie te geven op een bericht en een foto waarop te zien is hoe een stierenvechter de tranen van een stier wegveegt om het dier daarna te doden. Het antwoord van Gervais was: Dirty little psychopathic sequinned Cunt.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.