Search
menu
Search

De trein naar Soller kan niet meer rijden na de tornado en storm op Mallorca

De trein naar Soller kan niet meer rijden na de tornado en storm op Mallorca
Beeld: Pixabay

De trein naar Soller kan niet meer rijden na de tornado en storm op Mallorca

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

PALMA – De Tren de Soller stopt er voorlopig mee. Dat wil zeggen dat vanwege de schade die is ontstaan na de laatste storm en mini tornado en de daarbij hoge reparatiekosten, heeft men besloten de treinservice voorlopig te annuleren. De verantwoordelijken schatten de schade op zo’n 200.000 euro wat veel geld is in dit voor het toerisme desastreuze jaar.

In een speciaal persbericht heeft Ferrocarril de Sóller laten weten de service tijdelijk stil te leggen. De mini tornado en de daarbij horende storm van het afgelopen weekend hebben veel schade aangebracht aan het spoor en de elektriciteitslijnen.

Het repareren daarvan zal niet alleen zo’n 200.000 euro gaan kosten, het zal ook veel tijd in beslag nemen. Volgens het persbericht zijn er meer dan 12 bomen uit de grond gerukt of omgewaaid en op het spoor terecht gekomen terwijl er ook veel takken en ander puin op het spoor ligt.

Daardoor is meer dan één kilometer van de spoorlijn niet te gebruiken. Men is zaterdag al begonnen met de herstel- en schoonmaakwerkzaamheden maar dat zal meer tijd in beslag nemen dan wat men in eerste instantie dacht.

Omdat deze zomer al desastreus was vanwege het gebrek aan toeristen en dat er dus ook minder verkochte treinkaartjes waren, kunnen niet alle reparatiekosten zomaar gedekt worden. Het is nog niet bekend of en eventueel wanneer de Tren de Soller weer te gebruiken zal zijn.

Ga naar de inhoud