De trein naar Soller kan niet meer rijden na de tornado en storm op Mallorca

De trein naar Soller kan niet meer rijden na de tornado en storm op Mallorca
Beeld: Pixabay
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

PALMA – De Tren de Soller stopt er voorlopig mee. Dat wil zeggen dat vanwege de schade die is ontstaan na de laatste storm en mini tornado en de daarbij hoge reparatiekosten, heeft men besloten de treinservice voorlopig te annuleren. De verantwoordelijken schatten de schade op zo’n 200.000 euro wat veel geld is in dit voor het toerisme desastreuze jaar.

In een speciaal persbericht heeft Ferrocarril de Sóller laten weten de service tijdelijk stil te leggen. De mini tornado en de daarbij horende storm van het afgelopen weekend hebben veel schade aangebracht aan het spoor en de elektriciteitslijnen.

Het repareren daarvan zal niet alleen zo’n 200.000 euro gaan kosten, het zal ook veel tijd in beslag nemen. Volgens het persbericht zijn er meer dan 12 bomen uit de grond gerukt of omgewaaid en op het spoor terecht gekomen terwijl er ook veel takken en ander puin op het spoor ligt.

Daardoor is meer dan één kilometer van de spoorlijn niet te gebruiken. Men is zaterdag al begonnen met de herstel- en schoonmaakwerkzaamheden maar dat zal meer tijd in beslag nemen dan wat men in eerste instantie dacht.

Omdat deze zomer al desastreus was vanwege het gebrek aan toeristen en dat er dus ook minder verkochte treinkaartjes waren, kunnen niet alle reparatiekosten zomaar gedekt worden. Het is nog niet bekend of en eventueel wanneer de Tren de Soller weer te gebruiken zal zijn.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.