Drie orka’s spelen met zeilschip en ‘eten’ roer op in Galicië

Drie orka’s spelen met zeilschip en ‘eten’ roer op in Galicië
Beeld: VOORBEELDFOTO / Pixabay

Drie orka’s spelen met zeilschip en ‘eten’ roer op in Galicië

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Dit artikel is 1 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

PONTEVEDRA – Het komt wel vaker voor dat er orka’s gesignaleerd worden voor de Galicische kust in noordwest Spanje maar dat deze orka’s het roer van een zeilschip als speelgoed zien en het daarna kapot maken is vrijwel uniek te noemen. De bemanning van het marine opleidingsschip Mirfak kon op video vastleggen hoe drie orka’s met het zeilschip mee zwommen en herhaaldelijk het schip raakten en het roer kapot maakten.

Het voorval deed zich zondag 30 augustus rond 18:30 uur voor in de Rias Baixas voor de kust van de autonome regio Galicië waar regelmatig orka’s gezien worden in de Atlantische Oceaan. Meestal blijft het ook daarbij en worden er foto’s en video’s gemaakt maar dit keer besloot een groep van drie orka’s met een zeilschip mee te varen en deze zelfs te beschadigen.

Zoals deels op de video te zien is zwommen de orka’s naast en onder het zeilschip Marfik mee. Daarbij raakten de orka’s enkele keren het schip en brak een stuk van het roer af. Dat afgebroken stuk dreef in de zee en de orka’s besloten daar nog even mee te spelen en erin te bijten.

De Mirfak is een marineschip van 6 ton en 12 meter lang dat gevestigd is in A Graña en een opleidingsschip voor cadetten is. Afgelopen zondag vertrok het zeilschip richting Asturië waar het vrijdag deel zal nemen aan de Príncipe de Asturias race.

Nog voordat de orka’s met het zeilschip mee zwommen en het roer beschadigen had de Spaanse kustwacht al op Twitter gewaarschuwd voor de aanwezigheid van orka’s. Blijkbaar heeft niet alleen het marineschip Mirfak te make gehad met de ‘spelende’ orka’s maar ook een Frans zeilschip.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.