Grootste telecomprovider Telefónica lanceert 5G in praktisch heel Spanje

Grootste telecomprovider Telefónica lanceert 5G in praktisch heel Spanje
Beeld: 123rf

Grootste telecomprovider Telefónica lanceert 5G in praktisch heel Spanje

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Het nieuws komt eigenlijk als een verrassing maar dinsdag kondigde de grootste telecomprovider van Spanje Telefónica/Movistar aan dat ze over vier maanden in alle grote steden in Spanje 5G zullen aanbieden. Hierdoor kan zo’n 75% van de bevolking nog voor het einde van dit jaar beschikken over het ultrasnelle 5G netwerk, mits hun apparatuur door geschikt voor is.

Telefónica zal via Movistar aanbiedingen lanceren voor zowel de zakelijke wereld, de zelfstandigen en MKB en particulieren in Spanje. Het nieuws van de expansie van het 5G netwerk werd dinsdag door de CEO van Telefónica José María Álvarez-Pallete bekend gemaakt.

“Het is 5G voor iedereen, zonder uitzonderingen en in alle autonome regio’s. Met deze impuls versnelt Telefónica de digitalisering van het MKB, overheidsinstanties en burgers en wordt het aanbieden van snelle internet in landelijk gelegen gebieden beter en sneller” aldus de CEO van Telefónica.

In de eerste fase van het 5G-netwerk wordt gebruik gemaakt van een combinatie van 5G NSA (Not Stand Alone) en DSS (Dynamic Spectrum Sharing) om onmiddellijk daarna het 5G SA (Stand Alone) netwerk te lanceren wanneer de technologie gestandaardiseerd is.

Hoewel de introductie van 5G al diverse keren is aangegrepen door een groep wetenschappers om de Europese Commissie te waarschuwen voor gezondheidsrisico’s, zijn daar nog steeds geen wetenschappelijke bewijzen voor. Ten tijde van de corona-pandemie wordt 5G er door de corona-ontkenners ook bijgehaald als boosdoener maar ook daar zijn geen bewijzen voor.

Feit is dat het 5G net zoals 3G en 4G daarvoor en de glasvezel voor internet een nieuwe techniek is met een grotere gegevensdoorvoer en minder vertraging (latentie) in vergelijking met de voorganger 4G, waar toendertijd ook veel over geklaagd werd maar wat nu door praktisch iedereen gebruikt wordt.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.