Search
menu
Search

70 evacuees van camping in Tarragona na enorme stortbui en wateroverlast (video’s)

70 evacuees van camping in Tarragona na enorme stortbui en wateroverlast (video's)
Beeld: Twitter

70 evacuees van camping in Tarragona na enorme stortbui en wateroverlast (video’s)

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

TARRAGONA – Een grote stortbui met in korte tijd een enorme hoeveelheid regenwater in het zuiden van de provincie Tarragona in de omgeving van de Ebro-river en Ebro-Delta heeft voor veel overlast gezorgd in het dorp Alcanar. Het hele dorp is volledig afgesloten van de buitenwereld nu de wegen onbegaanbaar zijn terwijl op een camping 70 aanwezige gasten geëvacueerd moesten worden vanwege het snel stijgende water.

De zogenaamde DANA of gota fría waar we HIER al voor waarschuwden heeft van zich laten horen. Dat gebeurde op meerdere plaatsen in Spanje maar in de gemeente Alcanar in het zuiden van de Catalaanse provincie Tarragona is het helemaal mis gegaan. In korte tijd kwam daar circa 232 liter regenwater per vierkante meter uit de lucht zetten waarvan in 30 minuten tijd alleen al 77 liter/m2 aldus de gegevens van de Catalaanse weerdienst SMC.

Doordat het water snel steeg en straten, pleinen en weilanden blank stonden, waren er ook problemen op de camping Els Alfacs in de gemeente Alcanar. Circa 70 aanwezige gasten moesten geëvacueerd worden nadat een twaalftal bungalows onderliepen met water en de camping tot een meer was omgetoverd door het snel stijgende water.

In de hele gemeente Alcanar en omgeving zijn echter veel problemen en overlast vanwege het water. Tientallen kelders staan blank, straten en wegen zijn onbegaanbaar geworden en er staan veel auto’s onder water. In eerste instantie viel de elektriciteit voor zo’n 10.000 huishoudens uit maar kon dat later gereduceerd worden tot 5.500 getroffen huishoudens.

Alcanar was echter niet de enige getroffen gemeente want ook in omliggende gemeenten in het zuiden van de provincie Tarragona ging het flink tekeer. In Sant Carles de la Rapita viel in korte tijd 200 liter/m2 regenwater en staan straten, pleinen en huizen blank terwijl. De AP-7 snelweg ter hoogte van Ulldecona is enige tijd afgesloten geweest, net zoals de N-340 tussen Amposta en Alcanar. en de TP-3318 weg bij Ulldecona en TV-3316 bij Alcanar. Treinen kunnen op een deel van het traject niet rijden.

In de gemeente Vinaros in het noorden van de provincie Castellón (Valencia regio) moesten ook meer dan 25 personen gered worden uit hun auto’s op onder andere de AP-7 snelweg en de N-340 of woningen omdat ze vanwege het snel stijgende water geen kant op konden.

Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?