Search
menu
Search

Inflatie Spanje in augustus lager dan in Nederland en België

Inflatie Spanje in augustus lager dan in Nederland en België
Beeld: 123rf

Inflatie Spanje in augustus lager dan in Nederland en België

Dit artikel is 1 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Volgens het Europese Statistiekbureau Eurostat is de inflatie in de eurozone in augustus naar een recordhoogte gestegen van 9,1 procent. Dat is lager dan in Spanje waar dat 10,3 procent is maar ook lager dan de 10,5 procent in België en 13,6 procent in Nederland.

Met name de hoge energieprijzen zorgen ervoor dat de inflatie in de eurozone blijft stijgen. In juli was de inflatie nog 8,9 procent maar dat is in augustus gestegen naar 9,1 procent. De hoogste inflatie is geregistreerd in Estland met 25,2 procent terwijl Frankrijk met 6,5 procent de laagste inflatie heeft.

In Spanje was de inflatie in augustus 10,3 procent wat hoger is dan de gemiddelde inflatie in de eurozone maar lager dan de 10,5 procent in België en de 13,6 procent in Nederland.

In juli was de inflatie nog 10,8 procent in Spanje maar deze is sinds februari al aan het stijgen met 9,8 procent in maart waarna deze iets daalde naar 8,3 procent in april en weer omhoog ging naar 8,7 procent in mei gevolgd door 10,2 procent in juni, aldus de cijfers van het Spaanse Instituut voor de Statistiek (INE).

Ga naar de inhoud