De bekendste Instagram-hond van Vejer de la Frontera is gered door de burgemeester

De bekendste Instagram-hond van Vejer de la Frontera is gered door de burgemeester
Beeld: elbalcondehalong_ / instagram

De bekendste Instagram-hond van Vejer de la Frontera is gered door de burgemeester

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

CÁDIZ – Halong is een Husky die in Vejer de la Frontera bekend staat als de meest gefotografeerde hond van het dorp. De hond die elke dag zijn hoofd door de tralies van een balkon steekt in een toeristische straat, is in 2021 door de gemeente zelfs uitgeroepen tot de beroemdste viervoetige toeristenambassadeur van het dorp. Maar iemand klaagde over het geblaf en Halong stond op het punt ‘gedeporteerd’ te worden uit Vejer de la Frontera totdat de burgemeester daar een stokje voor stak.

Halong is de bekendste inwoner van Vejer de la Frontera in de provincie Cádiz, en nu helemaal na de problematiek die is ontstaan rondom zijn ‘gepraat’ met de voorbijgangers. Dat wil zeggen, een horecaondernemer heeft bij de gemeente geklaagd over het geblaf van de husky en wilde dat hij achter een gesloten deur zou blijven. Dat gebeurde ook gedurende zes maanden maar Halong is speciaal.

‘El perro instagrammer’ Halong werd namelijk in september 2021 uitgeroepen tot de beroemdste viervoetige toeristenambassadeur van het dorp omdat de hond er geen probleem mee heeft om met elke voorbijganger op de foto te gaan. Maar gedurende zes maanden zat Halong achter een gesloten deur en volgens zijn huisgenoot, Gustavo Basallote, was de husky triest en zonder animo. 

Gustavo stond op het punt om Halong in adoptie te doen om de hond zijn vrijheid terug te geven maar gelukkig kwam de redding van de burgemeester. Deze onderhandelde met de klagende hoteleigenaar en dat is gelukt. Halong blijft bij Gustavo, Halong blijft op zijn balkon en Halong mag weer met toeristen op de foto.

Halong heeft zelfs een eigen Instagram account @elbalcondehalong_ waar foto’s geplaatst worden van voorbijgangers en toeristen die met de hond op de foto zijn gegaan. Hieronder enkele voorbeelden van berichten.

Ga naar de inhoud