Spanje verlaagt de BTW op gas van 21 naar 5 procent

Spanje verlaagt de BTW op gas van 21 naar 5 procent
Beeld: Canva

Spanje verlaagt de BTW op gas van 21 naar 5 procent

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – De Spaanse premier Pedro Sánchez heeft donderdag tijdens een radio interview een nieuwe belastingverlaging aangekondigd. Dit keer zal de IVA ofwel BTW op aardgas verlaagd worden van 21% naar 5%. Deze verlaging gaat in op 1 oktober en duurt voorlopig tot en met 31 december 2022 waarna men opnieuw kijkt naar de situatie en deze maatregel mogelijk verlengd wordt.

Volgens Sánchez heeft de regering de belastingen op elektriciteit al met 80% weten te verlagen en nu de winter eraan komt en men de verwarmingen zal aanzetten is het volgens de premier tijd voor een BTW-verlaging voor aardgas. Deze wordt dus in principe voor drie maanden van 1 oktober tot en met 31 december 2022 verlaagd van 21% naar 5%. Deze verlenging kan eventueel verlengd worden.

De inflatie in Spanje is in augustus iets gedaald van 10,8% in juli naar 10,4% in augustus maar dat is nog steeds te hoog en is ook te merken in de portemonnee van de inwoners van Spanje. Daarom is het tijd voor een nieuwe BTW-verlaging nadat er al diverse andere maatregelen zijn genomen zoals de BTW-verlaging op elektriciteit en gratis of met korting reizen met de trein vanaf 1 september tot en met 31 december 2022.

Ga naar de inhoud