Plattelandsdorpen krijgen virtuele AI aangedreven Guardia Civil agenten

Plattelandsdorpen krijgen virtuele AI aangedreven Guardia Civil agenten
Beeld: Academia Centro Guardia Civil / web

Plattelandsdorpen krijgen virtuele AI aangedreven Guardia Civil agenten

Dit artikel is 9 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

Het Ministerie van Binnenlandse Zaken wil de aanwezigheid van de Guardia Civil in het platteland vergroten met virtuele avatars. Deze avatars zullen worden aangestuurd door kunstmatige intelligentie en zullen op verschillende plekken in het land worden geplaatst. De avatars zullen de Guardia Civil helpen om sneller en efficiënter te reageren op incidenten en om de burgers beter te dienen. Het gaat om een proefproject met de naam ‘Piloto Guardia Civil Virtual’ met een prijskaartje van 500.000 euro voor tien interactieve schermen en een holografisch scherm.

De afwezigheid van politie in het platteland is een van de belangrijkste zorgen van de afgelopen jaren binnen de Guardia Civil. Het aantal agenten van de Guardia Civil in de gebieden van het zogenaamde ‘lege Spanje’ is in de loop der jaren afgenomen en de dorpen hebben aanzienlijk minder kazernes dan decennia geleden. Daarom heeft het Ministerie van Binnenlandse Zaken gezien dat het nodig is om oplossingen voor dit probleem te implementeren. Een van hen is dit project gebaseerd op de kunstmatige creatie van realistische avatars met het bedrijfsimago van de Guardia Civil.

Het zullen apparaten zijn met kunstmatige intelligentie en integratie in een natuurlijke taalinterface ontworpen voor interactieve schermen die zullen worden uitgerold in gemeenten en diverse locaties in Spanje. Elk apparaat bevat twee realistische mannelijke en vrouwelijke avatars met een uniform van de Guardia Civil. De realistische eigenschap impliceert dat de avatar een mens moet vertegenwoordigen, met de maximale realiteit die de huidige technologie toelaat, en dat zijn bewegingen en uitdrukkingen (niet-natuurlijk taalgebruik) overeenkomen met de verbale taal.

De technologie achter deze nieuwe virtuele Guardia Civil, op elk apparaat waarin ze zijn opgenomen (ze zullen compatibel zijn met Microsoft Windows, Android en iOS), is gebaseerd op een natuurlijke taalinterface, getraind via een machine learning-systeem. Dankzij kunstmatige intelligentie kan dit machine learning-model patronen in grote hoeveelheden gegevens identificeren en voorspellingen doen zonder menselijke tussenkomst.

De interface biedt de gebruiker op een visuele manier de vier interessantste onderwerpen op basis van de vragen die in een week zijn gesteld, naast andere vooraf geconfigureerde vragen met verschillende opties. Als de avatar de gebruiker niet kan begrijpen of de juiste reactie niet kan vinden, biedt de zoekmachine verschillende oplossingen. Een andere interessante functie is de mogelijkheid om video’s en audio’s af te spelen die de vragen van de gebruiker kunnen helpen op te lossen.

In eerste instantie moeten de nieuwe avatars van de Guardia Civil in staat zijn om in het Spaans en Engels te communiceren en mannelijke en vrouwelijke stemmen hebben die overeenkomen met hun biologische geslacht en gegevens te gebruiken (cijfers, data, locaties …) die de gebruiker kunnen helpen.. Het is nu nog niet bekend wanneer en waar deze virtuele Guardia Civil agenten in gebruik worden genomen.

Ga naar de inhoud