Het kerkhof van de opblaasbare flamingos, eenhoorns, donuts, krokodillen op Mallorca

Het kerkhof van de opblaasbare flamingos, eenhoorns, donuts, krokodillen op Mallorca

Dit artikel is 5 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

PALMA – Als er iets “hot” was deze zomer dan waren dat wel de kleurrijke, fantasievolle en vooral grote drijvende figuren die dienst doen als drijvers in de zee. Als je deze zomer in Spanje bent geweest heb je ze overal gezien, de krokodillen, palmeilanden, donuts, eenhoorns en flamingo’s. Allemaal leuk en aardig maar meenemen naar huis is haast onmogelijk omdat ze zo groot zijn. Daarom wordt door de toeristen vaak besloten om ze in hun hotel of appartement achter te laten. Een hotelketen op Mallorca heeft een heus kerkhof opgericht voor de drijvende vrienden.

Heb jij er ook een gehad deze zomer? Was het een pizzapunt, donut, palmeiland, krokodil, flamingo of eenhoorn? En wat heb jij met je drijvende vrienden gedaan na de vakantie? Veel toeristen kiezen ervoor om de drijvers achter te laten in hun vakantieaccommodatie en dat is er niet een of twee maar tientallen. Bij een enquête op de website hotels.com gfa 87% van de reizigers toe deze drijvende fantasievolle figuren te kopen tijdens de vakantie maar een op de drie worden achtergelaten in de vakantieplaats.

De hotelketen Hipotels heeft het eerste “santuario de flotadores” opgericht, een kerkhof voor achtergelaten drijvers. Een groot deel van deze kleurrijke drijvers werden gedurende de zomer hergebruikt door andere vakantiegangers in de hotels van deze keten maar nu het einde van de zomer nadert en het type toeristen ook is verandert worden de drijvers niet meer zoveel gebruikt. Daarom werd besloten de drijvende figuren achter te laten in een van de zwembaden van het hotel Gran Playa de Palma.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.