skip to Main Content
Het kerkhof van de opblaasbare flamingos, eenhoorns, donuts, krokodillen op Mallorca

Het kerkhof van de opblaasbare flamingos, eenhoorns, donuts, krokodillen op Mallorca

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

PALMA – Als er iets “hot” was deze zomer dan waren dat wel de kleurrijke, fantasievolle en vooral grote drijvende figuren die dienst doen als drijvers in de zee. Als je deze zomer in Spanje bent geweest heb je ze overal gezien, de krokodillen, palmeilanden, donuts, eenhoorns en flamingo’s. Allemaal leuk en aardig maar meenemen naar huis is haast onmogelijk omdat ze zo groot zijn. Daarom wordt door de toeristen vaak besloten om ze in hun hotel of appartement achter te laten. Een hotelketen op Mallorca heeft een heus kerkhof opgericht voor de drijvende vrienden.

Heb jij er ook een gehad deze zomer? Was het een pizzapunt, donut, palmeiland, krokodil, flamingo of eenhoorn? En wat heb jij met je drijvende vrienden gedaan na de vakantie? Veel toeristen kiezen ervoor om de drijvers achter te laten in hun vakantieaccommodatie en dat is er niet een of twee maar tientallen. Bij een enquête op de website hotels.com gfa 87% van de reizigers toe deze drijvende fantasievolle figuren te kopen tijdens de vakantie maar een op de drie worden achtergelaten in de vakantieplaats.

De hotelketen Hipotels heeft het eerste “santuario de flotadores” opgericht, een kerkhof voor achtergelaten drijvers. Een groot deel van deze kleurrijke drijvers werden gedurende de zomer hergebruikt door andere vakantiegangers in de hotels van deze keten maar nu het einde van de zomer nadert en het type toeristen ook is verandert worden de drijvers niet meer zoveel gebruikt. Daarom werd besloten de drijvende figuren achter te laten in een van de zwembaden van het hotel Gran Playa de Palma.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 3 reacties
  1. Eerst nadenken ” wat moet ik ermee achteraf ” alvorens iets te kopen en het daarna te dumpen. Dit is met alles zo en heeft ook te maken met respect.

  2. Het zou beter zijn de verkoop van dit soort onzinnige maar vooral vervuilende plastics te staken en te verbieden. Kennelijk maakt het veel mensen niet uit dat zeeen worden vervuild, want het is daar, waar deze plastics uiteindelijk belanden!

  3. We zijn dus echt een wegwerpmaatschappij geworden, zonder besef wat de gevolgen kunnen zijn voor het milieu op de langere termijn. Bijzonder triest om te zien hoe weinig mensen hier hoe dan ook over nadenken, vooral niet als zij op vakantie zijn en de korte-termijn behoeften bevredigd moeten worden. Maar wat een wereld laat je dadelijk achter voor je kinderen?😢

Het is niet mogelijk een reactie te plaatsen.

Back To Top
×Close search
Zoeken