skip to Main Content
Komt er een veel hogere toeristenbelasting in Barcelona
Pixabay combi

Komt er een veel hogere toeristenbelasting in Barcelona

BARCELONA – Als het aan de gemeente Barcelona ligt zullen bezoekers die vanaf 2020 in de Catalaanse stad verblijven een veel hogere toeristenbelasting moeten betalen. De gemeente heeft aan de regionale overheid, de Generalitat, gevraagd om de wet te wijzigen zodat de stad tot wel meer dan zes euro per nacht kan gaan vragen.

Op dit moment hoeven toeristen alleen een speciale toeristentaks of belasting te betalen in de autonome deelregio’s Catalonië en de Balearen. Catalonië begon met het heffen van een toeristenbelasting in 2012 en was daarmee de eerste autonome regio van Spanje. Vier jaar later in 2016 begon men ook op de Balearen eilanden een speciale ‘ecotasa’ ofwel ecotaks te vragen, wat in feite hetzelfde is als een toeristenbelasting.

LEESTIP: Moet er toeristenbelasting betaald worden in Spanje

Net zoals in plaatsen in de Catalaanse provincies Gerona, Lerida en Tarragona dienen toeristen in Barcelona ook een toeristenbelasting te betalen die overigens anders en hoger is dan de rest van Catalonië. Als het echter aan de huidige gemeente ligt moet die belasting veel hoger worden en is het maximale dat men zou moeten betalen 6,25 euro per nacht terwijl het maximale nu 2,25 euro is.

Wat ook nieuw zou zijn is dat de extra 4 euro maximaal per nacht voor 100% naar de gemeentekas gaat terwijl de gemeente van de overige 2,25 euro net zoals nu 50% krijgt.

LEESTIP: Toeristenbelasting in Catalonië

Op dit moment zijn dit de toeristenbelastingen in Barcelona:

  • 2,25€ vijfsterrenhotels en vijfsterren+ hotels en luxe kamperen (EB1)
  • 1,10€ viersterrenhotels en viersterren+ hotels (EB2)
  • 2,25€ woningen voor toeristische gebruik (EB4)
  • 0,65€ Andere accommodaties (EB3)
  • 2,25€ Cruiseschepen meer dan 12 uur (CR1)0,65€ Cruiseschepen 12 uur of minder (CR2)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 3 reacties
  1. Het streven naar onafhankelijkheid van Spanje kost nu eenmaal
    geld, Veel geld! Dit is één manier om dat te genereren! Barcelona, bueno, pues molt bé, pues adiós!!!

  2. hopelijk kunnen en moeten ze alle deuren sluiten daar dit is schandalig ikzelf woon in Girona en als ik daar ergens naar een hotel ga moet ik deze ook nog eens extra betalen terwijl ik er eigenlijk al een inwoner ben en reeds belasting betaal

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken