Oktober begonnen met warm weer: Tenerife (36), Málaga (34) en Valencia (32)

Warm begin oktober: Tenerife (36), Málaga (34), Valencia (32)
Beeld: 123rf

MADRID – De ‘herfst’ maand oktober is begonnen zoals de ‘zomer’ maand september is geëindigd met hoge temperaturen langs de Middellandse Zeekust, op de Balearen en op de Canarische Eilanden. De hoogste temperatuur deze dinsdag 1 oktober werd gemeten op Tenerife met 36,3 graden in San Cristobal de la Laguna en op Gran Canaria in Agate waar het 35 graden werd gevolgd door Arure op Tenerife met 34,6 graden. 

Het werd echter ook warm op het Spaanse vasteland met de hoogst gemeten temperatuur in Estepona (Málaga) met 34,1 graden, hetzelfde als bij het vliegveld van Málaga terwijl het in het centrum van Málaga 33,6 graden werd. In Novelda (Alicante) werd een temperatuur gemeten van 33,2 graden gevolgd door 32,9 graden in Lliria (Valencia), Xátiva (Valencia) en bij het vliegveld van Valencia. In Alcoy (Alicante) werd het 31,8 graden, aldus de dagelijkse gegevens van de Spaanse weerdienst Aemet.

Catalonië

De hoogst gemeten temperatuur in de autonome deelregio Catalonië was 30,4 graden in Igualada (Barcelona) gevolgd door 30,3 graden in Tortosa (Tarragona) en Manresa (Barcelona) met 28,8 graden. In de provincie Gerona kwam het kwik niet verder dan de 28,5 graden bij het regionale vliegveld.

Valencia regio

In de autonome deelregio Valencia werd de hoogste temperatuur gemeten bij Novelda (Alicante) waar het 33,2 graden werd gevolgd door Lliria, Xátiva (Valencia) en het vliegveld van Valencia met 32,9 graden en Alcoy (Alicante) met 31,8 graden. In de provincie Castellón werd het maximaal 27,7 graden.

Murcia

In de provincie en regio Murcia werd ook de ‘veranillo de San Miguel’ gevierd met hoge temperaturen. Zo werd het in Lorca 32,1 graden, net zo warm als in Murcia stad. In Totana steeg het kwik naar 31,3 graden gevolgd door Caravaca de la Cruz met 30,9 graden en Molina de Segura met 30,3 graden.

Balearen

Inwoners en bezoekers van de Balearen mogen ook niet klagen over de warme temperaturen zoals de 30,4 graden in Sa Pobla (Mallorca) of 29,7 graden in Porreres (Mallorca). De hoogste temperatuur op Menorca werd gemeten in Es Mercadal met 26,8 graden terwijl het kwik steeg naar 27,6 graden op Formentera en 26,8 graden op Ibiza.

Andalusië

Op het Spaanse vasteland werden de hoogste temperaturen op dinsdag 1 oktober gemeten in Andalusië, om precies te zijn in Estepona (Málaga) waar het 34,8 graden werd. Bij het vliegveld van Málaga werd 34,3 graden gemeten en in het centrum van Málaga 33,7 graden. In de haven werd het iets koeler met 33,2 graden terwijl het kwik steeg naar 33 graden in Huércal-Overa (Almería). Bij het vliegveld van Granada werd 29 graden gemeten terwijl dat bij het vliegveld van Córdoba 30,3 graden was en bij het vliegveld van Sevilla 30,2 graden.

Ook in Extremadura werd het warm met maximaal 28,7 graden in Navalmoral de la Mata (Cáceres) en 28,1 graden in Badajoz.

Rest Spanje

Ook in de rest van Spanje, op het Noordwesten en Noorden na waar het regende, werd het warmer dan normaal voor de tijd van het jaar. In Aranjuez (Madrid) steeg het kwik naar 27,4 graden gevolgd door 26,8 graden bij het vliegveld van Madrid en 26,6 graden in het centrum van de Spaanse hoofdstad.

In de deelregio Aragón heeft men ook niet te klagen over het warme weer (al zou men liever sneeuw willen zien vanwege de skipistes) waar het in Torla (Huesca) 30,3 graden werd en in Calanda (Teruel) 29,5 graden.

In Galicië, Asturië, Cantabrië en Baskenland is het niet zo warm en mooi weer als de rest van het land. Daar is het overwegend bewolkt, regent het en heeft men last van harde windstoten op sommige plaatsen. Temperaturen in deze regio’s in het zogenaamde ‘groene Spanje’ langs de Atlantische Oceaan zijn niet hoger gekomen dan 25 graden.

Meer recente artikelen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email

Beste lezers. Wij zijn genoodzaakt om opnieuw de mogelijkheid tot reageren op onze artikelen te annuleren omdat we veel last hebben van spam-reacties en extra webverkeer. Hierdoor wordt de vraag naar onze website te hoog waardoor onze webhosting ons al meerdere keren op non-actief heeft geplaatst. We moeten opnieuw zoeken naar een oplossing om ervoor te zorgen dat jij als lezer kunt blijven reageren maar ook dat de website ‘in de lucht’ blijft.

Er zijn meer dan 30.000 reacties geplaatst op SpanjeVandaag en de mogelijkheid om te reageren willen we ook graag blijven handhaven maar dan wel op een manier dat de website in de lucht kan blijven. Ter vergelijking, op een normale dag worden tussen de 30 en 50 reacties geplaatst maar komen er net zoveel of meer spam-reacties binnen die weliswaar gescreend en gedetecteerd worden maar waardoor de website trager wordt en soms niet te bereiken is. Daardoor kunnen ook goedbedoelde reacties tussen de spam-reacties komen en dat kunnen we niet altijd controleren(ook omdat we niet 24 uur achter de computer zitten en de spam automatisch elke dag verwijderd wordt).

Excuses voor het ongemak en we zoeken opnieuw (het is de derde keer dat dit gebeurd) naar een oplossing. Je kunt altijd op onze Facebook pagina en Facebook groep of op Twitter terecht om te reageren op onze artikelen. Mocht je ergens vragen over hebben dan kun je ons altijd een email sturen of contact opnemen via WhatsApp. We proberen alle vragen die over Spanje gaan te beantwoorden. De redactie.

Abonneer
Abonneren op
Als je geen naam invult staat er 'Anoniem'.
Hier doen wij niets mee maar is een antispam maatregel.
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments
dag/nacht
Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.