Oktober begonnen met warm weer: Tenerife (36), Málaga (34) en Valencia (32)

Warm begin oktober: Tenerife (36), Málaga (34), Valencia (32)
Beeld: 123rf

Oktober begonnen met warm weer: Tenerife (36), Málaga (34) en Valencia (32)

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – De ‘herfst’ maand oktober is begonnen zoals de ‘zomer’ maand september is geëindigd met hoge temperaturen langs de Middellandse Zeekust, op de Balearen en op de Canarische Eilanden. De hoogste temperatuur deze dinsdag 1 oktober werd gemeten op Tenerife met 36,3 graden in San Cristobal de la Laguna en op Gran Canaria in Agate waar het 35 graden werd gevolgd door Arure op Tenerife met 34,6 graden. 

Het werd echter ook warm op het Spaanse vasteland met de hoogst gemeten temperatuur in Estepona (Málaga) met 34,1 graden, hetzelfde als bij het vliegveld van Málaga terwijl het in het centrum van Málaga 33,6 graden werd. In Novelda (Alicante) werd een temperatuur gemeten van 33,2 graden gevolgd door 32,9 graden in Lliria (Valencia), Xátiva (Valencia) en bij het vliegveld van Valencia. In Alcoy (Alicante) werd het 31,8 graden, aldus de dagelijkse gegevens van de Spaanse weerdienst Aemet.

Catalonië

De hoogst gemeten temperatuur in de autonome deelregio Catalonië was 30,4 graden in Igualada (Barcelona) gevolgd door 30,3 graden in Tortosa (Tarragona) en Manresa (Barcelona) met 28,8 graden. In de provincie Gerona kwam het kwik niet verder dan de 28,5 graden bij het regionale vliegveld.

Valencia regio

In de autonome deelregio Valencia werd de hoogste temperatuur gemeten bij Novelda (Alicante) waar het 33,2 graden werd gevolgd door Lliria, Xátiva (Valencia) en het vliegveld van Valencia met 32,9 graden en Alcoy (Alicante) met 31,8 graden. In de provincie Castellón werd het maximaal 27,7 graden.

Murcia

In de provincie en regio Murcia werd ook de ‘veranillo de San Miguel’ gevierd met hoge temperaturen. Zo werd het in Lorca 32,1 graden, net zo warm als in Murcia stad. In Totana steeg het kwik naar 31,3 graden gevolgd door Caravaca de la Cruz met 30,9 graden en Molina de Segura met 30,3 graden.

Balearen

Inwoners en bezoekers van de Balearen mogen ook niet klagen over de warme temperaturen zoals de 30,4 graden in Sa Pobla (Mallorca) of 29,7 graden in Porreres (Mallorca). De hoogste temperatuur op Menorca werd gemeten in Es Mercadal met 26,8 graden terwijl het kwik steeg naar 27,6 graden op Formentera en 26,8 graden op Ibiza.

Andalusië

Op het Spaanse vasteland werden de hoogste temperaturen op dinsdag 1 oktober gemeten in Andalusië, om precies te zijn in Estepona (Málaga) waar het 34,8 graden werd. Bij het vliegveld van Málaga werd 34,3 graden gemeten en in het centrum van Málaga 33,7 graden. In de haven werd het iets koeler met 33,2 graden terwijl het kwik steeg naar 33 graden in Huércal-Overa (Almería). Bij het vliegveld van Granada werd 29 graden gemeten terwijl dat bij het vliegveld van Córdoba 30,3 graden was en bij het vliegveld van Sevilla 30,2 graden.

Ook in Extremadura werd het warm met maximaal 28,7 graden in Navalmoral de la Mata (Cáceres) en 28,1 graden in Badajoz.

Rest Spanje

Ook in de rest van Spanje, op het Noordwesten en Noorden na waar het regende, werd het warmer dan normaal voor de tijd van het jaar. In Aranjuez (Madrid) steeg het kwik naar 27,4 graden gevolgd door 26,8 graden bij het vliegveld van Madrid en 26,6 graden in het centrum van de Spaanse hoofdstad.

In de deelregio Aragón heeft men ook niet te klagen over het warme weer (al zou men liever sneeuw willen zien vanwege de skipistes) waar het in Torla (Huesca) 30,3 graden werd en in Calanda (Teruel) 29,5 graden.

In Galicië, Asturië, Cantabrië en Baskenland is het niet zo warm en mooi weer als de rest van het land. Daar is het overwegend bewolkt, regent het en heeft men last van harde windstoten op sommige plaatsen. Temperaturen in deze regio’s in het zogenaamde ‘groene Spanje’ langs de Atlantische Oceaan zijn niet hoger gekomen dan 25 graden.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.