Zo’n 500 hotels sluiten deuren in Spanje vanwege val Thomas Cook

Zo'n 500 hotels sluiten deuren in Spanje vanwege val Thomas Cook
Beeld: 123rf / Pixabay

MADRID – Net zoals andere landen waar veel Britse toeristen komen heeft ook Spanje te maken met de gevolgen van het faillissement van Thomas Cook. De directeur van de vereniging van hoteleigenaren heeft aangegeven dat zo’n 500 hotels na 6 oktober vroegtijdig hun deuren moeten sluiten.

Juan Molas, directeur van de Confederación Española de Hoteles y Alojamientos Turísticos zegt dat er na de val van Thomas Cook nog voor minstens 200 miljoen euro rekeningen open staan. Slechts acht hotelketens hebben volgens Molas al 100 miljoen euro tegemoet. De Spaanse overheid moet ingrijpen om Spaanse fallisementen en ontslagen te voorkomen.

Van de 500 hotels zijn er 100 die exclusief afhankelijk waren van Thomas Cook terwijl er in de overige 400 hotels tussen de 30% en 70% klanten van de Britse reisorganisatie verbleven. 

Men verwacht de meeste problemen, hotelsluitingen en ontslagen na 7 oktober wanneer de verzekeringsmaatschappijen geen dekking meer geven. De meeste problemen zijn te verwachten op de Balearen en Canarische Eilanden waar zo’n 40% van de hotels te maken hebben met problemen na de val van Thomas Cook. Aan de Costa del Sol in Andalusië is dat zo’n 20% gevolgd door de costa’s in Catalonië en de Valencia regio met beide zo’n 10%. 

Men verwacht na 7 oktober hoofdzakelijk problemen op de Canarische Eilanden waar Thomas Cook en dochterondernemingen goed waren voor 30% van alle toeristen afkomstig uit Groot Brittannië, Duitsland, Nederland, België en Scandinavië.

Er stonden voor de Canarische Eilanden 1,3 miljoen vliegtuigstoelen gepland waarvan alleen al 350.000 naar Tenerife en 220.000 stoelen naar Lanzarote. Volgens Juan Molas zou het een goed idee zijn als de Spaanse regering met Ryanair zou bellen om hen te vragen om de basissen op Tenerife en Lanzarote niet te sluiten vanaf januari 2020. Het verlies van de Thomas Cook vliegtuigen kan voordelig zijn voor Ryanair.

Meer recente artikelen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email

Het is nu weer mogelijk om te reageren op onze artikelen, altijd met respect voor anderen en altijd op de juiste en correcte manier. We hebben veel last gehad van spam reacties waardoor er technische problemen waren. We hebben geprobeerd dit op te lossen en hopelijk gaat het nu beter. Als u een reactie plaatst met daarin een link (zoals een andere website of YouTube) dan dient dit altijd handmatig door ons goedgekeurd te worden en dat kan even duren (we zitten niet 24 uur achter de pc). Ook worden reacties met bepaalde woorden, zinnen en opmerkingen automatisch verwijderd of geblokkeerd en soms halen wij deze zonder opgaaf van reden handmatig weg. Je kunt uiteraard ook altijd naar onze Facebook pagina en Facebook groep gaan.

Abonneer
Abonneren op
Als je geen naam invult staat er 'Anoniem'.
Hier doen wij niets mee maar is een antispam maatregel.
10 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

IK VIND DAT ERG VOOR DE REISSECTOR ZOU DAT INDIEN ZE WETEN WELKE HOTELS ER ZIJN GETROFFEN IN SPANJE AAN DE REIZIGER BEKEND GEMAAKT WORDEN OP EEN SITE OF ZO

Er is een hoop mis en scheef gegroeid vooral in de toeristische sector. ik noem het kartel-vorming en terecht. Kijk maar weer eens dat hoe groter hoe kwetsbaarder het zal zijn. Dat de Spaanse regering hier geen aandacht aan besteed is mij wel duidelijk. Liever lui dan moe. En geen visie dat zeker. Komt waarschijnlijk door het klimaat. En dat zien we morgen of later dan wel weer. Te laat. Ik las pas iets over voorkeur behandeling voor eigen Spaanse burgers. Ja ja niet echt kloppend . Geen samenwerking tussen EU landen. Op vele fronten schiet Brussel tekort. Even terzijde… Lees verder »

Je kunt ook de vraag stellen of het wel verstandig is van die hoteliers om je in zó grote mate afhankelijk te maken van slechts één grote klant.

Die vraag is zeer terecht. Wat mij betreft hangen ze zich veel te veel op aan de Britse markt en zouden ze veel meer moeten diversificeren. Met de aankomende Brexit zal de Britse markt vermoedelijk toch wel sterk gaan afnemen.

Waarom krijgen de hoteliers pas 3 maanden later hun geld? Dat is een enorm risico en mijns inziens nergens voor nodig. Boter bij de vis, zou ik zeggen.
En wie heeft al die tijd het geld in zijn/haar bezit?

Als Zzp’er maak ik regelmatig mee dat grote bedrijven tussen de 60 en 90 dagen gebruiken om een factuur te betalen..
in de zakelijke branche is het redelijk normaal om de kleintjes te laten wachten op de centen.

Wij hebben in ieder geval onze Thoma Cook reis bij reisorganisatie REAS uit Rotterdam gelijk laten omboeken naar TUI, ging uitstekend en morgen vliegen we naar Gran Canaria 🙂

En al die mensen gaan dus ineens niet meer op vakantie??

Probleem is dat de hotels pas na meer dan 3 maanden betaald worden. De hotels lopen nu dus ook de omzet uit het hoogseizoen mis. Dat zijn enorme klappen. De sluiting is dus vaak gedwongen omdat er geen geld meer is om de lopende rekeningen en salarissen te betalen.

Exact en veel mensen zijn hiervan de dupe. Werkloosheid zal weer toenemen en dit is zeer betreurenswaardig.

dag/nacht
Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.