Zo’n 500 hotels sluiten deuren in Spanje vanwege val Thomas Cook

Zo'n 500 hotels sluiten deuren in Spanje vanwege val Thomas Cook
Beeld: 123rf / Pixabay

Zo’n 500 hotels sluiten deuren in Spanje vanwege val Thomas Cook

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Net zoals andere landen waar veel Britse toeristen komen heeft ook Spanje te maken met de gevolgen van het faillissement van Thomas Cook. De directeur van de vereniging van hoteleigenaren heeft aangegeven dat zo’n 500 hotels na 6 oktober vroegtijdig hun deuren moeten sluiten.

Juan Molas, directeur van de Confederación Española de Hoteles y Alojamientos Turísticos zegt dat er na de val van Thomas Cook nog voor minstens 200 miljoen euro rekeningen open staan. Slechts acht hotelketens hebben volgens Molas al 100 miljoen euro tegemoet. De Spaanse overheid moet ingrijpen om Spaanse fallisementen en ontslagen te voorkomen.

Van de 500 hotels zijn er 100 die exclusief afhankelijk waren van Thomas Cook terwijl er in de overige 400 hotels tussen de 30% en 70% klanten van de Britse reisorganisatie verbleven. 

Men verwacht de meeste problemen, hotelsluitingen en ontslagen na 7 oktober wanneer de verzekeringsmaatschappijen geen dekking meer geven. De meeste problemen zijn te verwachten op de Balearen en Canarische Eilanden waar zo’n 40% van de hotels te maken hebben met problemen na de val van Thomas Cook. Aan de Costa del Sol in Andalusië is dat zo’n 20% gevolgd door de costa’s in Catalonië en de Valencia regio met beide zo’n 10%. 

Men verwacht na 7 oktober hoofdzakelijk problemen op de Canarische Eilanden waar Thomas Cook en dochterondernemingen goed waren voor 30% van alle toeristen afkomstig uit Groot Brittannië, Duitsland, Nederland, België en Scandinavië.

Er stonden voor de Canarische Eilanden 1,3 miljoen vliegtuigstoelen gepland waarvan alleen al 350.000 naar Tenerife en 220.000 stoelen naar Lanzarote. Volgens Juan Molas zou het een goed idee zijn als de Spaanse regering met Ryanair zou bellen om hen te vragen om de basissen op Tenerife en Lanzarote niet te sluiten vanaf januari 2020. Het verlies van de Thomas Cook vliegtuigen kan voordelig zijn voor Ryanair.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.