55-jarige Nederlander met 505 wietplanten in Málaga aangehouden

55-jarige Nederlander met 505 wietplanten in Málaga aangehouden
Beeld: Pixabay
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

MÁLAGA – De politie heeft bij een landelijk gelegen woning in Alhaurín el Grande in de provincie Málaga 505 illegale wietplanten in beslag genomen van een 55-jarige Nederlander die weliswaar een vergunning had voor het kweken van industriële hennep maar niet voor de planten goed voor 700 kilo drugs die de agenten aantroffen.

Op het landgoed (finca) in Alhaurín el Grande had de Nederlander toestemming om ‘Cáñamo’ te kweken wat industriële hennep is. De 55-jarige Nederlander besloot echter over te stappen op het kweken van ‘outdoor’ wiet en dat is illegaal. 

In totaal hebben de agenten van de Guardia Civil en Policía Nacional 505 wietplanten op het landgoed aangetroffen wat goed zou zijn voor zo’n 700 kilo drugs. De planten werden volgens het ‘outdoor’ systeem gekweekt waarbij de planten in de open lucht staan en men minder hulpmiddelen en ingewikkelde infrastructuur nodig heeft waardoor de winst enorm stijgt omdat er veel minder onkosten zijn.

De politie kwam achter de illegale wiet kweek nadat ze door iemand ervan op de hoogte was gesteld. Na controle van de vergunning voor de industriële hennep concludeerden de agenten dat er veel te veel planten aanwezig waren en de toegestane limiet ver overschreden was.

Volgens de regionale krant is de Nederlander aangehouden voor het in gevaar brengen van de openbare gezondheid. Alle wietplanten zijn door de politie in beslag genomen.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.