55-jarige Nederlander met 505 wietplanten in Málaga aangehouden

55-jarige Nederlander met 505 wietplanten in Málaga aangehouden
Beeld: Pixabay

55-jarige Nederlander met 505 wietplanten in Málaga aangehouden

Dit artikel is 4 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MÁLAGA – De politie heeft bij een landelijk gelegen woning in Alhaurín el Grande in de provincie Málaga 505 illegale wietplanten in beslag genomen van een 55-jarige Nederlander die weliswaar een vergunning had voor het kweken van industriële hennep maar niet voor de planten goed voor 700 kilo drugs die de agenten aantroffen.

Op het landgoed (finca) in Alhaurín el Grande had de Nederlander toestemming om ‘Cáñamo’ te kweken wat industriële hennep is. De 55-jarige Nederlander besloot echter over te stappen op het kweken van ‘outdoor’ wiet en dat is illegaal. 

In totaal hebben de agenten van de Guardia Civil en Policía Nacional 505 wietplanten op het landgoed aangetroffen wat goed zou zijn voor zo’n 700 kilo drugs. De planten werden volgens het ‘outdoor’ systeem gekweekt waarbij de planten in de open lucht staan en men minder hulpmiddelen en ingewikkelde infrastructuur nodig heeft waardoor de winst enorm stijgt omdat er veel minder onkosten zijn.

De politie kwam achter de illegale wiet kweek nadat ze door iemand ervan op de hoogte was gesteld. Na controle van de vergunning voor de industriële hennep concludeerden de agenten dat er veel te veel planten aanwezig waren en de toegestane limiet ver overschreden was.

Volgens de regionale krant is de Nederlander aangehouden voor het in gevaar brengen van de openbare gezondheid. Alle wietplanten zijn door de politie in beslag genomen.

Ga naar de inhoud