Puertollano: De Spaanse stad met 46.500 inwoners en maar liefst 31.000 auto’s

Puertollano: De Spaanse stad met 46.500 inwoners en maar liefst 31.000 auto's
Beeld: 123rf

Puertollano: De Spaanse stad met 46.500 inwoners en maar liefst 31.000 auto’s

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

CIUDAD REAL – In de kleine stad Puertollano in de autonome regio Castilla-La Mancha wordt aan de alarmbel getrokken. Op het inwonersaantal van 46.500 personen zijn er maar liefst 31.000 wagens in omloop.

De wethouder voor burgerparticipatie, transparantie, goed bestuur en ontwikkeling van Puertollano, Ana Carmona, maakt zich zorgen over het bereiken van de doelstellingen van Agenda 2030, een plan dat de stad groener en duurzamer moet maken. De agenda stippelt onder meer de noodzaak uit om ruimte te creëren voor voetgangers in de stad, waar maar liefst 31.000 wagens in omloop zijn. “Que brutalidad”, wat een brutaliteit, liet de wethouder zich ontvallen.

Ana Carmona benadrukte haar zorgen op een ronde tafel onder de noemer ‘Agenda 2030, van de uitdaging naar de actie: transitie, regering en mediëring in Castilla-La Mancha en haar gemeenten’. Die ronde tafel ging door op het forum Green Cities in Málaga, waar herhaald werd dat in Puertollano nochtans alles op 15 minuten afstand van elkaar ligt, en de meeste plekken er te voet bereikbaar zijn.

Carmona sprak over de stadsplannen die zijn uitgewerkt onder de noemer Estrategia Puertollano 2023. Er zou 12,5 miljoen Euro worden geïnvesteerd. Het geld gaat onder meer naar de verbetering van de toegang tot de nieuwe informatietechnologieën, het aanmoedigen van een lage-koolstofeconomie, het behoud van de natuur en de strijd tegen armoede.

Om de Europese subsidies die aan de stad worden toegekend ten volle te benutten, richtte Puertollano de groep ‘Resistencia EDUSI’ op, die zich de taak kwijt ‘geen euro te verliezen’. Men wil meer inzetten op voetpaden, het museum van mijnbouw renoveren en een duurzaam mobiliteitsplan opstellen. Carmona besloot met duidelijke woorden. Zo een overdaad aan wagens in een kleine stad als Puertollano behoort niet meer tot deze eeuw.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.