Spanje is vanwege lavastroom in zee tot nu toe 17,2 hectare gegroeid

Spanje is vanwege lavastroom in zee tot nu toe 17,2 hectare gegroeid
Beeld: Opendata Cabildo de La Palma

Spanje is vanwege lavastroom in zee tot nu toe 17,2 hectare gegroeid

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

SANTA CRUZ – De lavastroom blijft op het Canarische Eiland La Palma in zee stromen en daar waar dit stolt vormt het eigenlijk nieuw land. Daarom wordt in de kranten gesproken over de groei van Spanje en La Palma met 17,2 hectare want sinds dat de lava de zee bereikte op 28 september is de delta die gevormd wordt 17,2 hectare groot, en dat in slechts 40 uur tijd.

De Cumbre Vieja-vulkaan is nog steeds actief en 12 dagen nadat deze uitbarstte heeft de lavastroom ook de Atlantische Oceaan bereikt. In haar pad heeft de lava voor veel ellende en vernieling gezorgd en zijn er 982 gebouwen waaronder ook huizen, kerken en scholen beschadigd of verwoest/bedekt door de lava. Er zijn ook 29,8 kilometer aan wegen beschadigd waarvan 27,4 kilometer compleet vernield zijn.

Op 19 september barstte de vulkaan en sindsdien is 338,3 hectare land, inclusief het nieuw stuk land in zee, bedolven met lava. In zee is het bedekte gebied inmiddels 17,2 hectare groot wat drie keer zoveel is als op dinsdagmiddag toen de lava 鈥榮 morgens de zee bereikte. De groei gaat dus in sneltreinvaart waarbij de lava op verschillende punten ook al 24 meter dik is. Bekijk HIER een grote kaart met daarop het verloop van de lava. Deze foto’s worden elke dag bijgewwerkt met drone opnames.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar informaci贸n de boletines y promociones a trav茅s de correo electr贸nico.
Legitimaci贸n: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites ser谩n ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificaci贸n, supresi贸n, oposici贸n y dem谩s derechos legalmente establecidos a trav茅s del email info@spanjevandaag.com
Informaci贸n adicional: Encontrar谩s m谩s informaci贸n en la pol铆tica de privacidad.