Vrachtwagens moeten op zondag rechts rijden en mogen niet inhalen in Catalonië

Vrachtwagens moeten op zondag rechts rijden en mogen niet inhalen in Catalonië
Beeld: 123rf

Vrachtwagens moeten op zondag rechts rijden en mogen niet inhalen in Catalonië

Dit artikel is 8 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

BARCELONA – Op het traject tussen Girona en El Vendrell op de AP-7 snelweg die recent tolvrij is geworden mogen vrachtwagens op alle zondagen alleen nog rechts rijden en mogen ze andere voertuigen niet inhalen. Dit is alleen van toepassing op de AP-7 snelweg in de autonome regio Catalonië.

De Catalaanse verkeersdienst Servei Català de Trànsit (SCT) legt uit dat ze genoodzaakt zijn maatregelen te nemen omdat sinds de AP-7 op 1 september tolvrij werd er opstoppingen en files zijn geweest vanwege te veel vrachtverkeer. Om de veiligheid van alle weggebruikers en doorstroom van het verkeer te garanderen mogen vrachtwagenchauffeurs op  zondag niet meer inhalen en moeten ze rechts blijven rijden.

De restricties voor de vrachtwagenchauffeurs gelden op alle zondagen vanaf dit weekend (zondag 3 oktober) tussen 15 en 22 uur en totdat de regionale restricties voor het jaar 2022 in werking zullen treden. Het gaat daarbij om voertuigen van 7.500 kilo en meer. Het is daarnaast een maatregel die het verbod op rijden op zondag vervangt en is met de vrachtverkeer sector overeengekomen.

Andere autonome regio’s zoals de Valencia regio, de Murcia regio en Andalusië hebben geen regionale maatregelen aangekondigd.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.