Het tweede bioscoopfeest ‘fiesta del cine’ van 2022 in Spanje: 3,50 euro per film

Het tweede bioscoopfeest ‘fiesta del cine’ van 2022 in Spanje: 3,50 euro per film
Beeld: Fiesta del Cine / web

Het tweede bioscoopfeest ‘fiesta del cine’ van 2022 in Spanje: 3,50 euro per film

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Spanje is er klaar voor om voor de tweede keer in 2022 een paar dagen het kloppende hart van de Europese cinema te zijn. Van 3 tot en met 6 oktober kan je in praktisch alle 3.000 bioscopen elke film bekijken voor de spotprijs van 3,50 euro. Ben je dus in Spanje en begrijp je het Spaans (films zijn nagesynchroniseerd) dan is de ‘Fiesta del Cine’ voor jou.

Het is al de 19e keer dat het ‘Fiesta de Cine’ (Feest van de cinema) in Spanje georganiseerd wordt. Tijdens deze alweer tweede editie van 2022 zullen de laatste nieuwe films kunnen worden bekeken aan een gereduceerd tarief. Zoals gewoonlijk zal wie van de korting wil genieten zich eerst moeten registreren via DEZE officiële website, iets wat overigens niet geldt als je jonger dan 14 jaar en 60 jaar of ouder bent.

Het ‘Fiesta de Cine’ wordt georganiseerd  door de organisatie FEDECINE (Federación de Distribuidores Cinematográficos). FEDECINE is de identiteit die instaat voor de bescherming en de vertegenwoordiging van de distributiesector tegenover de publieke administratie en andere spelers in de sector. Met de organisatie van het festival hoopt FEDECINE niet alleen heel wat mensen naar de filmzalen te lokken, maar geeft zij iedereen ook de kans om voor een keer tegen een lage inkomprijs een film te komen zien.

Ga naar de inhoud