Buitenlandse inwoners van Orihuela Costa willen een eigen begraafplaats

c57ea2805f76cb192f780de3c8f713fc

Buitenlandse inwoners van Orihuela Costa willen een eigen begraafplaats

Dit artikel is 4 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

ALICANTE – Orihuela Costa is door veel buitenlanders van verschillende nationaliteiten gekozen als hun definitieve plaats om te wonen aan de Spaanse kust. Orihuela en Orihuela Costa hebben in de ogen van de buitenlandse residenten alles wat hun hartje begeert maar er ontbreekt in met name Orihuela Costa een ding: een eigen begraafplaats waar ook buitenlanders een laatste rustplaats kunnen vinden.

Er wonen in de omgeving van Orihuela Costa meer dan 30.000 buitenlanders, althans die buitenlanders die zichzelf hebben ingeschreven bij de gemeente. Verenigingen van buitenlanders hebben nu voor de zoveelste keer aan de gemeente gevraagd of er een eigen begraafplaats kan komen in Orihuela Costa.

Zeker op een dag als Allerheiligen (1 november) is een kerkhof een plaats waar men naartoe gaat om bloemen te leggen bij overleden familieleden. Buitenlanders die sterven in dit deel van de Costa Blanca hebben in hun woonplaats Orihuela Costa geen eigen begraafplaats waar overgebleven familieleden eventueel een graf kunnen bezoeken en waar gestorven buitenlanders een laatste rustplaats kunnen vinden.

We hebben het volgens de krant Diario Información over meer dan 100 nationaliteiten waaronder Britten, Duitsers, Scandinaviërs, Nederlanders en Belgen. Overleden buitenlanders hebben altijd de mogelijkheid om begraven te worden op de begraafplaats in Orihuela stad maar dat is meer dan 30 km landinwaarts en daarnaast vele malen duurder dan andere begraafplaatsen in de buurt.

Andere wijken zoals Hurchillo, San Bartolomé, Torremendo, Molins, La Murada, La Aparecida en Desamparados van de gemeente Orihuela hebben wel eigen begraafplaatsen maar Orihuela Costa nog steeds niet. De buurgemeente Torrevieja ontvangt daardoor ook steeds meer aanvragen van buitenlanders die hun familieleden daar willen begraven.

Vooralsnog ziet de gemeente Orihuela een begraafplaats in Orihuela Costa als niet iets belangrijks en daarnaast ook erg moeilijk om te realiseren. De gemeente heeft geen terrein in eigendom voor een begraafplaats en het ontbreekt aan alle basisfaciliteiten die nodig zijn voor een kerkhof in Orihuela Costa.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.