300 koperen en bronzen vazen gestolen op begraafplaats Baskenland

300 koperen en bronzen vazen gestolen op begraafplaats Baskenland
Beeld: la Verdad

300 koperen en bronzen vazen gestolen op begraafplaats Baskenland

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

BILBAO – Terwijl op Allerheiligen op 1 november veel Spanjaarden naar de begraafplaatsen gaan om bloemen te leggen op de graven van familie en bekenden, zijn er ook mensen die misbruik maken van de situatie en alles wat ze kunnen gebruiken stelen. Voor de dieven maakt het blijkbaar niet uit waar ze dat doen of welk leed ze veroorzaken.

In de Baskische gemeente Galdakao (Bilbao) hebben dieven meer dan 300 koperen en bronzen vazen gestolen op de lokale begraafplaats. Dat gebeurde in de week van ‘Todos los Santos’ ofwel Allerheiligen op 1 november. Veel familieleden die op deze dag bloemen kwamen leggen op een graf kwamen er achter dat de vazen waren verdwenen.

Een van de getroffen personen doet melding van diefstallen van de bronzen vazen op de graven van haar moeder en haar schoonmoeder. De vazen, die vaak vast zitten, zijn losgerukt of geslagen. Anderen hebben geluk want hun vazen staan er nog omdat deze niet van brons of koper zijn. 

Om diefstallen in de toekomst te voorkomen hebben veel mensen besloten de nu gestolen bronzen en koperen vazen te vervangen voor vazen van een ander materiaal, in veel gevallen van plastic wat er niet zo mooi uit ziet volgens velen.

Het is niet de eerste keer dat er vazen worden gestolen op een begraafplaats. Dat gebeurde in 2018 ook al in de regio Madrid waar toen 400 koperen en bronzen vazen werden gestolen. 

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.