Sean Connery en zijn relatie met Marbella

Sean Connery en zijn relatie met Marbella
Beeld: Twitter

Sean Connery en zijn relatie met Marbella

Dit artikel is 4 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MÁLAGA – De volgens velen enige echte James Bond is dit weekend overleden. Sean Connery werd 90 jaar en zal voor altijd bekend zijn als ‘Bond, James Bond’ en als de vader van Indiana Jones om maar wat van zijn tientallen bekende personages te noemen. Maar wist je dat Schotse acteur een langdurige relatie had met de stad Marbella, een relatie die niet vrolijk eindigde.

Sean Connery kwam in de zeventiger jaren naar de bekende kustplaats die toen booming was. Connery arriveerde in Marbella op aanraden van zijn vriend, de schrijver Peter Viertel, echtgenoot van Deborah Kerr. Dat echtpaar landde als eerste aan de Costa del Sol waarna de voormalige 007 met zijn echtgenote Micheline Roquebrune volgden. 

De eerste zomer verbleef het Connery echtpaar in de Marbella Club opgezet door zakenman en prins Alfonso de Hohenlohe. Daar werd door de jonge Connery feest gevierd met tapas overdag en champagne ‘s nachts in de discotheek Jimmy, onderdeel van het toeristencomplex. Detail is dat Sean Connery niet de ‘Martini, shaken not stirred’ dronk want hij was een van de weinigen die alleen maar champagne dronk en geen sigaret of drugs aanraakte.

Later bouwden Sean Connery en zijn echtgenote een woning aan het strand genaamd ‘Finca Malibu’ waar de Schotse acteur veel gezien werd op het strand of tijdens de wandeling met zijn honden. Connery werd ook vaak gespot in het centrum van Marbella waar hij samen met vriend Jaime de Mora op de Plaza de los Naranjos genoot van ‘churros’ om daarna te golfen.

Sean en Micheline waren gelukkig in Marbella, de stad waar de paparazzi’s hen nog niet hadden gevonden en waar de bekende acteur zichzelf kon zijn. Connery had jaren later een speciale relatie met de toenmalige burgemeester en politicus Jesús Gil maar die vriendschap kwam abrupt tot een einde. De reden daarvoor was omdat Gil een foto van hem met Sean Connery gebruikte tijdens den politieke campagne en daar was de Schotse acteur bepaald niet blij mee. 

Daarna eiste Connery een privéstrand voor zijn Finca Malibu, iets wat niet is toegestaan in Spanje. Connery dreigde met de het vertrek uit Marbella want het Marbella van de jaren zeventig was niet meer hetzelfde en de stad veranderde al snel tot een corrupte stad zonder wetten.

Toen de burgemeester toestemming had gegeven om een groot appartementencomplex pal naast de exclusieve woning van Connery te plaatsen besloot de acteur zijn Finca Malibu te verkopen en meteen te vertrekken om nooit meer terug te komen. De verkoop van zijn woning en de bouw van 72 luxe appartementen zorgde voor een rechtszaak.

In 2010 werd Sean Connery door een rechter aangeklaagd in de zaak ‘Goldfinger’, uiteraard genoemd naar de eerste James Bond film met Connery in de hoofdrol. Connery kwam vanwege zijn kritische gezondheid niet opdagen. De rechtszaak ging echter door en uiteindelijk moest de voormalige burgemeester Julián Muñoz de gevangenis voor fraude en belastingontduiking etc.

Ga naar de inhoud