IKEA werknemers in Spanje ontvangen 4,1 miljoen aan corona-bonussen

IKEA werknemers in Spanje ontvangen 4,1 miljoen aan corona-bonussen
Beeld: 123rf

IKEA werknemers in Spanje ontvangen 4,1 miljoen aan corona-bonussen

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – IKEA maakte afgelopen week bekend dat ze haar medewerkers wereldwijd een totaal van 110 miljoen euro aan bonussen gaat geven voor hun harde werk tijdens de corona-pandemie. Die extra eenmalige betaling zal op 1 januari 2022 plaatsvinden en in Spanje zullen 9.100 werknemers dat bijgeschreven krijgen op hun bankrekening.

Van de 110 miljoen euro die IKEA beschikbaar stelt aan bonussen gaat 4,1 miljoen euro naar Spanje waar de Zweedse meubelgigant 9.100 werknemers heeft. IKEA heeft in Spanje 18 grote (normale) winkels, 30 kleine Diseña winkels, 2 wat grotere Estudios de Planificación winkels in Barcelona (avenida Diagonal) en Sant Pere de Ribes nabij Sitges en tientallen puntos de recogida waar klanten hun online bestelde artikelen kunnen ophalen. Bekijk HIER alle vestigingen in Spanje.

Ondanks de moeilijkheden tijdens de corona-pandemie met gesloten winkels en andere beperkingen, wist IKEA Ibérica in 2020 toch 16,2% meer te verdienen met een totaal van 1,68 miljard euro omzet. De stijging komt met name vanwege een toename van 90% bij de online-verkopen via de eigen website waar 356 miljoen euro werd omgezet, 22,7% van de totale omzet. Volgens IKEA is Spanje het derde wereldland waar de keten het meest steeg in omzet, achter de Verenigde Staten en Rusland.

Ga naar de inhoud