Prijzen van bloemen voor Allerheiligen 10 tot 20 procent hoger in Spanje

Pixabay
Beeld: Pixabay

Prijzen van bloemen voor Allerheiligen 10 tot 20 procent hoger in Spanje

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

MADRID – Het is traditie om met Allerheiligen of ‘Todos los Santos’ op 1 november naar de begraafplaatsen te gaan om daar de graven van familieleden, vrienden en bekenden te verzorgen, schoon te maken en nieuwe bloemen neer te leggen. Maar dit jaar zorgt niet alleen het slechte en regenachtige weer voor problemen maar zijn ook de prijzen van bloemen tussen de 10 en 20 procent hoger geworden.

De prijzen van bloemen om op Allerheiligen mee te nemen naar overleden dierbaren zijn dit jaar gestegen tussen 10% in het geval van nationale productie en 20% of meer in geval van bloemen uit Colombia en Ecuador, zoals alle rozen en anjers. Deze prijsstijging van bloemen zoals chrysanthemum, gladiolen, anjer, roos of lelie wordt verklaard door een lagere nationale productie aangezien het meest producerende gebied in Spanje, Andalusië, de bloementeelt heeft verminderd.

De hogere prijzen zijn vooral te merken bij de bloemenverkopers die zoals elk jaar strategisch hun bloemenkramen hebben opgesteld bij de ingangen van de begraafplaatsen in Spanje. De verkopers hopen dezelfde verkoopcijfers te halen van het pre-Covid jaar 2019 ook al is er minder productie en een minder uitgebreid aanbod.

De best verkopende bloemen zullen zoals altijd de bloemen met neutrale en zachte tinten met wit als hoofdkleur zijn. Onder die seizoensklassiekers vallen de monoflower chrysanten, gladiolen, vertakte madeliefjes, anjers en miniclaveles, gerbera’s, lelies, paniculata’s en de daarbij behorende greens die in Spanje worden geteeld, hoofdzakelijk in Andalusië met 951 hectare.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.