Man met bijl die zijn chirurg zocht aangehouden in ziekenhuis Santander

Man met bijl die zijn chirurg zocht aangehouden in ziekenhuis Santander
Beeld: Facebook

Man met bijl die zijn chirurg zocht aangehouden in ziekenhuis Santander

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

SANTANDER – De Spaanse Nationale politie heeft maandag 31 oktober een 46-jarige man aangehouden in Santander, de hoofdstad van Cantabrië. De man ging het ziekenhuis ‘Hospital Universitario Marqués de Valdecilla’ binnen, gewapend met een bijl. Hij was op zoek naar de chirurg die hem eerder geopereerd had. 

Bronnen van de politie bevestigen dat de melding om 10.30 uur maandagmorgen binnen was gekomen. Daaruit werd duidelijk dat er een gewapende man het ziekenhuis was binnengetreden en dat hij op zoek was naar een dokter. Nadat de beveiliging van het ziekenhuis geraadpleegd was, bevestigde de politie dat de man gewapend was en dat hij was aangehouden door de beveiligers van het ziekenhuis. 

De agenten die naar het ziekenhuis gingen hebben de man meegenomen. De advocaat van de familie van de man legt uit dat de man een psychose doormaakt en dat hij daardoor gewapend naar het ziekenhuis was gegaan. Hij zegt ook dat de zoon van de gewapende man gewaarschuwd had dat zijn vader gewapend was en was ontsnapt en dat hij mogelijk op weg was naar het ziekenhuis. 

Volgens de advocaat is de man in kwestie voor langere perioden opgenomen geweest in centra voor psychiatrische zorg. De familie van de man had ook aangegeven dat de man de laatste dagen instabiel was en ze hadden ook zijn opname in het ziekenhuis van Liencres overwogen. Dit ziekenhuis zorgt voor de mensen met mentale problemen in de regio.

De man had daarnaast ook een afspraak met de rechter om te kijken naar zijn mentale ‘invaliditeit’. Deze afspraak was al met een jaar vervroegd, naar 25 november. Hij heeft een derdegraads afhankelijkheid volgens de familie. De advocaat verzekert dat de man niemand kwaad heeft gedaan bij zijn inval in het Valdecilla ziekenhuis, want de neuroloog die hem jaren geleden had geopereerd werkt er al niet meer. 

De familie wist van de wraakgevoelens van de man jegens de neuroloog. Om die reden dachten ze dat de man op zoek was naar de neuroloog of dat hij wellicht zelfmoord had gepleegd toen de man in de ochtend was ontsnapt. De man is vastgezet en zal dinsdag voor moeten komen. De advocaat laat weten dat hij de opname van de man in een psychiatrisch centrum zal voorstellen.

Ga naar de inhoud