Wanneer en tegen wie moet Spanje spelen tijdens het WK voetbal 2022?

Wanneer en tegen wie moet Spanje spelen tijdens het WK voetbal 2022?
Beeld: Freepik

Wanneer en tegen wie moet Spanje spelen tijdens het WK voetbal 2022?

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

VOETBAL – Nog 20 nachten slapen en de voetbalfans kunnen weer klaar gaan zitten voor het WK voetbal 2022. Dit jaar vindt deze, zoals inmiddels wel bekend, niet plaats in de zomer maar in de winter in Qatar. Het Spaanse nationale mannenelftal zal op woensdag 23 november de eerste wedstrijd spelen. 

Het FIFA wereldkampioenschap voetbal 2022 is de 22ste editie van een vierjaarlijks toernooi tussen de nationale mannenteams van landen die aangesloten zijn bij de FIFA. Het evenement wordt gehouden in Qatar. Het is met 29 speeldagen het kortste wereldkampioenschap voetbal in 44 jaar. De openingswedstrijd is gepland op 20 november en de finale op 18 december.

Omdat het WK plaatsvindt in Qatar moeten de televisiekijkers rekening houden met een tijdsverschil van twee uur tussen Spanje (en Nederland/België) en Qatar. De onderstaande speeltijden zijn die gelden voor Spanje. La Furia Roja ofwel het Spaanse Nationale Elftal is onderverdeeld in Groep E waarin het elftal van bondscoach Luis Enrique tegenover Costa Rica, Duitsland en Japan staat.

De eerste wedstrijd van Spanje vindt plaats op woensdag 23 november om 17 uur tegen Costa Rica. De tweede groepswedstrijd voor Spanje wordt op zondag 27 november om 20 uur tegen Duitsland gespeeld. De derde wedstrijd in Groep E wordt op donderdag 1 december om 16 uur gespeeld tegen Japan. 

Mocht Spanje als winnaar doorgaan in Groep E dan staat La Furia Roja op maandag 5 december om 16 uur in de achtste finale tegenover de nummer twee uit Groep F. Mocht Spanje als tweede eindigen in Groep E dan staat het team op dinsdag 6 december om 16 uur tegenover de nummer een van Groep F. In beide gevallen zou dat eventueel België kunnen zijn (die zitten in Groep F).

Nederland zit in Groep A en speelt de eerste wedstrijd op maandag 21 november om 17 uur tegen Senegal terwijl België in Groep F zit en op woensdag 23 november om 20 uur tegen Canada speelt. KLIK HIER voor het hele overzicht.

Ga naar de inhoud