Search
menu
Search

Canarische Eilanden en Andalusië hebben de slechtste levenskwaliteit van Spanje

Canarische Eilanden en Andalusië hebben de slechtste levenskwaliteit van Spanje
Beeld: via canva.com

Canarische Eilanden en Andalusië hebben de slechtste levenskwaliteit van Spanje

De kwaliteit van leven in Spanje is in 2022 iets gedaald. Dit komt door verschillende factoren, zoals de kwaliteit van het bestuur, de algemene levenservaring, de vrije tijd en sociale relaties, de fysieke en persoonlijke veiligheid en het milieu en de omgeving. Volgens de Multidimensionale Kwaliteit van Leven Indicator 2022 (IMCV) van het Spaanse Statistiekbureau INE, zijn de Canarische Eilanden en Andalusië de regio’s met de laagste kwaliteit van leven.

De IMCV is een indicator die de kwaliteit van leven in Spanje meet. De indicator is nog in ontwikkeling, maar geeft een goed beeld van de verschillende aspecten van de kwaliteit van leven in Spanje. De indicator komt uit verschillende bronnen en is gericht op de hele bevolking van Spanje.

De regio’s met de hoogste kwaliteit van leven in Spanje in 2022 waren Navarra, La Rioja en Aragón. De regio’s met de laagste kwaliteit van leven waren de Canarische Eilanden, Andalusië en Galicië.

Als we de negen dimensies van de IMCV afzonderlijk bekijken, zien we dat Navarra het best scoort op de dimensies vrije tijd en sociale relaties, milieu en omgeving en algemene levenservaring. Baskenland scoort het best op de dimensies materiële levensomstandigheden en onderwijs.

Aragón heeft de hoogste score op het gebied van werkgelegenheid. De regio Madrid heeft de hoogste score op het gebied van gezondheid. Cantabrië heeft de hoogste score op het gebied van fysieke en persoonlijke veiligheid. De regio Valencia heeft de hoogste score op het gebied van bestuur en basisrechten.

Ga naar de inhoud