Search
menu
Search

Vodafone Spanje voor vijf miljard euro aan het Britse Zegona verkocht

Vodafone Spanje voor vijf miljard euro aan het Britse Zeona verkocht
Beeld: via canva.com

Vodafone Spanje voor vijf miljard euro aan het Britse Zegona verkocht

Zegona heeft een overeenkomst bereikt met Vodafone in het Verenigd Koninkrijk voor de overname van Vodafone Spanje. De waarde van de transactie is 5 miljard euro, precies de waardering die werd geschat voor de Spaanse dochteronderneming van de Britse Vodafone toen de gesprekken tussen Zegona en de operator eind september bekend werden.

De overeenkomst tussen de operator en Zegona maakt het dit Britse investeringsfonds mogelijk om de merknaam Vodafone in Spanje te gebruiken gedurende de komende 10 jaar, hoewel het fonds melding maakt van andere langdurige overeenkomsten met betrekking tot diensten zoals IoT, roaming, diensten en uitvoering.

Om te weten wat dit betekent en hoe dit de klanten van Vodafone Spanje kan beïnvloeden, moet men afwachten hoe de verkoop aan Zegona zich ontwikkelt. Er kunnen echter aanwijzingen worden afgeleid uit de verklaringen van beide partijen en de details van de overeenkomst, die we hier niet gaan noemen.

Zegona is een Brits investeringsfonds met een lange geschiedenis in de Spaanse telecomsector. In 2015 kocht het fonds de Asturische operator Telecable voor 640 miljoen euro. Twee jaar later werd Telecable overgenomen door de Baskische teleco Euskaltel, waardoor Zegona 15% van de aandelen van Euskaltel in handen kreeg. In 2021 werd Euskaltel overgenomen door MásMóvil, waarmee Zegona zijn belang in de Spaanse telecomsector verkocht.

Ga naar de inhoud