Search
menu
Search

Weersverwachting voor de maand november

Weersverwachting voor de maand november
Beeld: via canva.com

Weersverwachting voor de maand november

Volgens de maandelijkse weersverwachting zal november in Spanje beginnen met regen in veel delen van het land, met Allerheiligen waarin het nodig zal zijn om een paraplu te pakken, omdat de gevolgen van storm ‘Ciarán’ merkbaar zijn met regen, wind en sneeuw.

De eerste vijftien dagen van de maand zullen worden gekenmerkt door temperaturen boven het gemiddelde in het hele land, maar deze afwijkingen zullen meer opvallen in het oostelijke deel van het vasteland (zoals langs de Middellandse Zeekust), de Balearen en de Canarische Eilanden.

In de rest van de maand zal de neerslag boven wat normaal is liggen in Galicië, terwijl de neerslag op de Canarische Eilanden iets onder wat normaal is kan liggen. De laatste week van de maand zal worden gekenmerkt door neerslag binnen wat normaal is in het hele land, behalve op de Canarische Eilanden, waar iets meer regen kan vallen.

Wat betreft de temperaturen zou het nog steeds iets warmer dan normaal kunnen zijn in het noorden en oosten van het Spaanse vasteland, evenals op de Balearen en Canarische Eilanden.

Normaal weer in november in Spanje

In november zijn de gemiddelde temperaturen in Spanje 11 graden. In de bergen kan het beginnen te vriezen. De gemiddelde neerslag in november is 80 millimeter. De meeste regen valt in het noorden en noordwesten van het land. De droogste gebieden zijn de oostelijke Canarische Eilanden, Lanzarote en Fuerteventura. De meeste regen valt in de Cantabrische regio’s, het noorden van de Balearen en Almería. De minste regen valt in de provincie Teruel en het noorden van Catalonië.

Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?