Wie presenteert dit jaar de Campanadas (oud op nieuw) op de Spaanse TV

Wie presenteert dit jaar de Campanadas (oud op nieuw) op de Spaanse TV
Beeld: El Español

LET OP: Dit artikel is meer dan 12 maanden geleden geplaatst.

MADRID – Elk jaar op 31 december met oud op nieuw heeft elk Spaans televisiekanaal haar eigen Campanadas presentatie. Deze worden vaak door dezelfde presentatrices en presentatoren gehouden maar er zijn ook wel eens wijzigingen zoals dit jaar. Wie presenteert dit jaar waar de Campanadas 2018/2019 en wie vertelt ons wanneer we de twaalf geluks druiven moeten eten.

Het is nog niet zover en men moet nog een maand wachten voordat het oud op nieuw is maar de Spaanse televisiekanalen hebben nu al bekend gemaakt wie de Campanadas 2018/2019 gaan presenteren. Dit artikel is dan ook voor diegene die de Spaanse televisie aan hebben staan met oud op nieuw in Spanje.

TVE

De Spaanse publieke zender TVE is een van de oudste en waarschijnlijk ook meest bekeken zenders met oud op nieuw in Spanje. De afgelopen 14 jaar is de presentatie van de Campanadas in handen geweest van presentatrice Anne Igartiburu en ook dit jaar is zij weer van de partij. Zij heeft dit vele jaren samen gedaan met Ramón García (met de zwarte cape) maar dit jaar doet ze het met presentator Roberto Leal, bekend van o.a. Operación Triunfo.

Antena 3

Naast de publieke zender TVE wordt ook Antena 3 veel bekeken op het moment dat de Spanjaarden thuis hun twaalf druiven eten met oud op nieuw. Bij Antena 3 zal de presentatie dit jaar opnieuw in handen zijn van de altijd sexy en verrassend geklede Cristina Pedroche. Zij laat altijd op het laatste moment haar jurk zien waar men veel over praat in Spanje. Dit jaar presenteert zij het spektakel opnieuw met de televisiekok Alberto Chicote, die wellicht geen druiven zal eten want hij is net 35 kilo kwijtgeraakt.

Telecinco

Het commerciële kanaal Telecinco is ook erg populair bij de Spaanse televisiekijkers met de Campanadas. Dit jaar wordt de presentatie gedaan door Jesús Calleja en Lara Álvarez. Presentator, avonturier en bergbeklimmer Calleja werd onlangs nog gekozen tot presentator van het jaar vanwege zijn programma’s Volando Voy en Planeta Calleja op kanaal Cuatro (dezelfde groep als Telecinco) en hij is op de TV erg populair. Hij zal de presentatie samen doen met collega Lara Álvarez, tevens een presentatrice van het bekende Supervivientes.

La Sexta

Op het kanaal La Sexta zal de presentatie van de Campanadas opnieuw in handen zijn van Iñaki López en Cristina Pardo, twee presentatoren van de politiek getinte programma’s La Sexta Noche en Liando Pardo op het televisiekanaal.

En jij, welk kanaal zet jij aan in Spanje of wordt het toch de Nederlandse of Belgische televisie (of helemaal niet).

Meer recente artikelen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email

Het is nu weer mogelijk om te reageren op onze artikelen, altijd met respect voor anderen en altijd op de juiste en correcte manier. We hebben veel last gehad van spam reacties waardoor er technische problemen waren. We hebben geprobeerd dit op te lossen en hopelijk gaat het nu beter. Als u een reactie plaatst met daarin een link (zoals een andere website of YouTube) dan dient dit altijd handmatig door ons goedgekeurd te worden en dat kan even duren (we zitten niet 24 uur achter de pc). Ook worden reacties met bepaalde woorden, zinnen en opmerkingen automatisch verwijderd of geblokkeerd en soms halen wij deze zonder opgaaf van reden handmatig weg. Je kunt uiteraard ook altijd naar onze Facebook pagina en Facebook groep gaan.

Abonneer
Abonneren op
Als je geen naam invult staat er 'Anoniem'.
Hier doen wij niets mee maar is een antispam maatregel.
9 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Els, in Nederland hebben we toch ook via de TV een paar hele mooie tradities op deze avond….de oudejaar conference.
Daar kijken toch echt heeeeeel veel mensen naar.

Geloof me maar er zijn altijd mensen als Miel, die overal wel een zure wending aan geven, maak je daar niet druk over.

Ik wens jouw, je familie en de mensen waar je van houdt een enorm mooi uiteinde van 2018 en geweldig begin van 2019, ja we zijn er wat vroeg mee, maar dat is ook Nederlands, lekker de kerstpakketten en de kerstwensen alvast sturen weken voor het zover is heh!!

Met die uur liggen we allang in ons bed, (85j en 83j) dat zal jullie onder de jongeren later ook wel tegen komen. Geen Café`s – Bars open waar je naar toe kan. Vuurwerk ook niet ! Vele restaurants zijn ook dicht. Want die vieren thuis.
Dus kijken de Spaanse bevolking liever naar TV. Toch alle jaren hetzelfde, in winkels wordt je zot van de kerstliedjes. Nieuwjaar, Drie koningen.
Dit allemaal in de streek Tarragona Cat.

Wil ik zien hoe Anna het dit keer met Roberto doet ? Wil ik samen met ex-dikkerd Albert genieten van het sexy kleedje van Cristina ? Zou ik het leuk vinden om samen met Jesús en Lara naar een hoogtepunt te klimmen ? Geef ik de voorkeur aan een politiek getinte overgang in het gezelschap van Iñaki en Cristina ?
Het wordt moeilijk om uit te maken wie mijn familie en/of vrienden zou kunnen vervangen op oudejaarsavond, maar dankzij dit ‘nieuwsbericht’ heb ik nu toch alle tijd om mijn keuze te maken. Blij dat ik dít wél gelezen heb !!.

Hahaha! Bovenin het artikel staat dat dit bedoeld is voor degenen die hun tv aan hebben staan tijdens oud en nieuw in Spanje. Beste Miel, jij hebt hier blijkbaar niets mee. Ik vind het echter wel heel interessant, hoewel ik in Nederland woon. Mijn dochter woont in Spanje en ik probeer zoveel mogelijk te leren over wat er speelt in het leven van haar Spaanse schoonfamilie. Juist dit soort artikelen dragen hieraan bij! Als ik dan weer op bezoek ben draagt ook dit weer bij aan gespreksonderwerpen. De grappigste discussies ontstaan, en we verwonderen ons samen over de cultuurverschillen, die… Lees verder »

Els, in Nederland hebben we toch ook via de TV een paar hele mooie tradities op deze avond….de oudejaar conference.
Daar kijken toch echt heeeeeel veel mensen naar.

Geloof me maar er zijn altijd mensen als Miel, die overal wel een zure wending aan geven, maak je daar niet druk over.

Ik wens jouw, je familie en de mensen waar je van houdt een enorm mooi uiteinde van 2018 en geweldig begin van 2019, ja we zijn er wat vroeg mee, maar dat is ook Nederlands, lekker de kerstpakketten en de kerstwensen alvast sturen weken voor het zover is heh!!

Inderdaad, om 2 voor twaalf zetten wij de TV aan om het aftellen mee te maken. Tot zolang genieten we van een gezellige oudejaarsavond mét familie en vrienden, maar zónder ‘buis’. TV-programma’s zijn op die avond voor ons (en voor vele anderen denk ik) totaal onbelangrijk.
Mijn reactie had te maken met mijn mening over het artikel, maar die ga ik dus niet herhalen aangezien je ze, in tegenstelling tot wat hierboven staat, niet leuk vindt.

Redactie, bedankt voor uw geweldige reactie hierop. Iemand die zich honing noemt of zelfs honing heet, zou eens een keer wat zoeter uit de hoek mogen komen. Een vriend van me en ik hebben samen een aardige aantal bijenvolken, omdat zonder deze beestjes er geen leven meer is op aarde. Wij halen daar pure honing uit die komen uit de natuur en oogsten dit zonder ook maar 1 bij te vermoorden. De fabrieken die honing verkopen, gooien de korf zo onder de machines en vermoorden daarbij alle bijen! Dat even ter zijde! De naam honing, moet je dus verdienen en… Lees verder »

Hier kan ik écht niets meer aan toevoegen.. enkel ermee instemmen

dag/nacht
Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.