Search
menu
Search

Wie presenteert dit jaar de Campanadas (oud op nieuw) op de Spaanse TV (2018)

Oeps ... foto ontbreekt!

Wie presenteert dit jaar de Campanadas (oud op nieuw) op de Spaanse TV (2018)

Dit artikel is 5 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Elk jaar op 31 december met oud op nieuw heeft elk Spaans televisiekanaal haar eigen Campanadas presentatie. Deze worden vaak door dezelfde presentatrices en presentatoren gehouden maar er zijn ook wel eens wijzigingen zoals dit jaar. Wie presenteert dit jaar waar de Campanadas 2018/2019 en wie vertelt ons wanneer we de twaalf geluks druiven moeten eten.

Het is nog niet zover en men moet nog een maand wachten voordat het oud op nieuw is maar de Spaanse televisiekanalen hebben nu al bekend gemaakt wie de Campanadas 2018/2019 gaan presenteren. Dit artikel is dan ook voor diegene die de Spaanse televisie aan hebben staan met oud op nieuw in Spanje.

TVE

De Spaanse publieke zender TVE is een van de oudste en waarschijnlijk ook meest bekeken zenders met oud op nieuw in Spanje. De afgelopen 14 jaar is de presentatie van de Campanadas in handen geweest van presentatrice Anne Igartiburu en ook dit jaar is zij weer van de partij. Zij heeft dit vele jaren samen gedaan met Ramón García (met de zwarte cape) maar dit jaar doet ze het met presentator Roberto Leal, bekend van o.a. Operación Triunfo.

Antena 3

Naast de publieke zender TVE wordt ook Antena 3 veel bekeken op het moment dat de Spanjaarden thuis hun twaalf druiven eten met oud op nieuw. Bij Antena 3 zal de presentatie dit jaar opnieuw in handen zijn van de altijd sexy en verrassend geklede Cristina Pedroche. Zij laat altijd op het laatste moment haar jurk zien waar men veel over praat in Spanje. Dit jaar presenteert zij het spektakel opnieuw met de televisiekok Alberto Chicote, die wellicht geen druiven zal eten want hij is net 35 kilo kwijtgeraakt.

Telecinco

Het commerciële kanaal Telecinco is ook erg populair bij de Spaanse televisiekijkers met de Campanadas. Dit jaar wordt de presentatie gedaan door Jesús Calleja en Lara Álvarez. Presentator, avonturier en bergbeklimmer Calleja werd onlangs nog gekozen tot presentator van het jaar vanwege zijn programma’s Volando Voy en Planeta Calleja op kanaal Cuatro (dezelfde groep als Telecinco) en hij is op de TV erg populair. Hij zal de presentatie samen doen met collega Lara Álvarez, tevens een presentatrice van het bekende Supervivientes.

La Sexta

Op het kanaal La Sexta zal de presentatie van de Campanadas opnieuw in handen zijn van Iñaki López en Cristina Pardo, twee presentatoren van de politiek getinte programma’s La Sexta Noche en Liando Pardo op het televisiekanaal.

En jij, welk kanaal zet jij aan in Spanje of wordt het toch de Nederlandse of Belgische televisie (of helemaal niet).

Ga naar de inhoud