skip to Main Content
Wie presenteert dit jaar de Campanadas (oud op nieuw) op de Spaanse TV
El Español

Wie presenteert dit jaar de Campanadas (oud op nieuw) op de Spaanse TV

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – Elk jaar op 31 december met oud op nieuw heeft elk Spaans televisiekanaal haar eigen Campanadas presentatie. Deze worden vaak door dezelfde presentatrices en presentatoren gehouden maar er zijn ook wel eens wijzigingen zoals dit jaar. Wie presenteert dit jaar waar de Campanadas 2018/2019 en wie vertelt ons wanneer we de twaalf geluks druiven moeten eten.

Het is nog niet zover en men moet nog een maand wachten voordat het oud op nieuw is maar de Spaanse televisiekanalen hebben nu al bekend gemaakt wie de Campanadas 2018/2019 gaan presenteren. Dit artikel is dan ook voor diegene die de Spaanse televisie aan hebben staan met oud op nieuw in Spanje.

TVE

De Spaanse publieke zender TVE is een van de oudste en waarschijnlijk ook meest bekeken zenders met oud op nieuw in Spanje. De afgelopen 14 jaar is de presentatie van de Campanadas in handen geweest van presentatrice Anne Igartiburu en ook dit jaar is zij weer van de partij. Zij heeft dit vele jaren samen gedaan met Ramón García (met de zwarte cape) maar dit jaar doet ze het met presentator Roberto Leal, bekend van o.a. Operación Triunfo.

Antena 3

Naast de publieke zender TVE wordt ook Antena 3 veel bekeken op het moment dat de Spanjaarden thuis hun twaalf druiven eten met oud op nieuw. Bij Antena 3 zal de presentatie dit jaar opnieuw in handen zijn van de altijd sexy en verrassend geklede Cristina Pedroche. Zij laat altijd op het laatste moment haar jurk zien waar men veel over praat in Spanje. Dit jaar presenteert zij het spektakel opnieuw met de televisiekok Alberto Chicote, die wellicht geen druiven zal eten want hij is net 35 kilo kwijtgeraakt.

Telecinco

Het commerciële kanaal Telecinco is ook erg populair bij de Spaanse televisiekijkers met de Campanadas. Dit jaar wordt de presentatie gedaan door Jesús Calleja en Lara Álvarez. Presentator, avonturier en bergbeklimmer Calleja werd onlangs nog gekozen tot presentator van het jaar vanwege zijn programma’s Volando Voy en Planeta Calleja op kanaal Cuatro (dezelfde groep als Telecinco) en hij is op de TV erg populair. Hij zal de presentatie samen doen met collega Lara Álvarez, tevens een presentatrice van het bekende Supervivientes.

La Sexta

Op het kanaal La Sexta zal de presentatie van de Campanadas opnieuw in handen zijn van Iñaki López en Cristina Pardo, twee presentatoren van de politiek getinte programma’s La Sexta Noche en Liando Pardo op het televisiekanaal.

En jij, welk kanaal zet jij aan in Spanje of wordt het toch de Nederlandse of Belgische televisie (of helemaal niet).

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 9 reacties
 1. Els, in Nederland hebben we toch ook via de TV een paar hele mooie tradities op deze avond….de oudejaar conference.
  Daar kijken toch echt heeeeeel veel mensen naar.

  Geloof me maar er zijn altijd mensen als Miel, die overal wel een zure wending aan geven, maak je daar niet druk over.

  Ik wens jouw, je familie en de mensen waar je van houdt een enorm mooi uiteinde van 2018 en geweldig begin van 2019, ja we zijn er wat vroeg mee, maar dat is ook Nederlands, lekker de kerstpakketten en de kerstwensen alvast sturen weken voor het zover is heh!!

 2. Met die uur liggen we allang in ons bed, (85j en 83j) dat zal jullie onder de jongeren later ook wel tegen komen. Geen Café`s – Bars open waar je naar toe kan. Vuurwerk ook niet ! Vele restaurants zijn ook dicht. Want die vieren thuis.
  Dus kijken de Spaanse bevolking liever naar TV. Toch alle jaren hetzelfde, in winkels wordt je zot van de kerstliedjes. Nieuwjaar, Drie koningen.
  Dit allemaal in de streek Tarragona Cat.

 3. Wil ik zien hoe Anna het dit keer met Roberto doet ? Wil ik samen met ex-dikkerd Albert genieten van het sexy kleedje van Cristina ? Zou ik het leuk vinden om samen met Jesús en Lara naar een hoogtepunt te klimmen ? Geef ik de voorkeur aan een politiek getinte overgang in het gezelschap van Iñaki en Cristina ?
  Het wordt moeilijk om uit te maken wie mijn familie en/of vrienden zou kunnen vervangen op oudejaarsavond, maar dankzij dit ‘nieuwsbericht’ heb ik nu toch alle tijd om mijn keuze te maken. Blij dat ik dít wél gelezen heb !!.

  1. Laat het ons nu eens niets uitmaken wat en waar u naar kijkt wetende dat er heeeeel veel NL en BE ers zijn die wel geintegreerd zijn en met vrienden voor de buis zitten om naar de druivenaftel te kijken na een maaltijd thuis. Dat is min of meer traditie maar daar moet je wel voor integreren natuurlijk en niet de NL of BE TV aanzetten. Overigens heeft voor de TV3 ook een campanadas voor de separatisten

   1. Hahaha! Bovenin het artikel staat dat dit bedoeld is voor degenen die hun tv aan hebben staan tijdens oud en nieuw in Spanje. Beste Miel, jij hebt hier blijkbaar niets mee. Ik vind het echter wel heel interessant, hoewel ik in Nederland woon. Mijn dochter woont in Spanje en ik probeer zoveel mogelijk te leren over wat er speelt in het leven van haar Spaanse schoonfamilie. Juist dit soort artikelen dragen hieraan bij! Als ik dan weer op bezoek ben draagt ook dit weer bij aan gespreksonderwerpen. De grappigste discussies ontstaan, en we verwonderen ons samen over de cultuurverschillen, die een land juist hun eigen identiteit geven. Ik zie juist de humor in van dit soort artikelen, neem er een voorbeeld aan!
    Ik wens je in ieder geval alvast een heel gezellige jaarwisseling, met of zonder tv!

    1. Els, in Nederland hebben we toch ook via de TV een paar hele mooie tradities op deze avond….de oudejaar conference.
     Daar kijken toch echt heeeeeel veel mensen naar.

     Geloof me maar er zijn altijd mensen als Miel, die overal wel een zure wending aan geven, maak je daar niet druk over.

     Ik wens jouw, je familie en de mensen waar je van houdt een enorm mooi uiteinde van 2018 en geweldig begin van 2019, ja we zijn er wat vroeg mee, maar dat is ook Nederlands, lekker de kerstpakketten en de kerstwensen alvast sturen weken voor het zover is heh!!

   2. Inderdaad, om 2 voor twaalf zetten wij de TV aan om het aftellen mee te maken. Tot zolang genieten we van een gezellige oudejaarsavond mét familie en vrienden, maar zónder ‘buis’. TV-programma’s zijn op die avond voor ons (en voor vele anderen denk ik) totaal onbelangrijk.
    Mijn reactie had te maken met mijn mening over het artikel, maar die ga ik dus niet herhalen aangezien je ze, in tegenstelling tot wat hierboven staat, niet leuk vindt.

   3. Redactie, bedankt voor uw geweldige reactie hierop.
    Iemand die zich honing noemt of zelfs honing heet, zou eens een keer wat zoeter uit de hoek mogen komen. Een vriend van me en ik hebben samen een aardige aantal bijenvolken, omdat zonder deze beestjes er geen leven meer is op aarde. Wij halen daar pure honing uit die komen uit de natuur en oogsten dit zonder ook maar 1 bij te vermoorden. De fabrieken die honing verkopen, gooien de korf zo onder de machines en vermoorden daarbij alle bijen! Dat even ter zijde!

    De naam honing, moet je dus verdienen en niet zo maar krijgen bij je geboorte of misbruiken op een geweldige pagina als Spanje Vandaag.

    Dat deze man/vrouw hier spreekt over zijn/haar hoogtepunt doet menig lezer hier wellicht een teiltje zoeken…dat dit persoon spreekt over familie en vrienden….WTF, brengt mij alleen een gevoel van medelijden voor deze familie en vrienden.

    Wij doen met jullie mee redactie en ook al is het nog maar 2-12, wij, de mensen waar ik namens kan en mag spreken dan, bedanken jullie voor je geweldige website, pagina en alle artikelen en ik hoop dat jullie hiermee door gaan in 2019!

    Ga zo door en laat jullie werk niet verpesten door de enkeling die dat wellicht soms doet!!

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken