Alicante heeft Guinness record kerststal figuren van 18 meter hoog

Alicante heeft Guinness record kerststal figuren van 18 meter hoog
Beeld: Europa Press

Alicante heeft Guinness record kerststal figuren van 18 meter hoog

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

ALICANTE – De stad Alicante heeft het Guinness World Records ontvangen voor de hoogste kerstfiguren ter wereld. Deze zijn geplaatst op het plein voor het gemeentehuis van Alicante waar een enorm grote en hoge kerststal (belén) geïnstalleerd is. Het gaat met name om de afbeeldingen van Sint-Jozef, de Maagd Maria en natuurlijk Kindje Jezus.

Sint Jozef (San José) heeft een hoogte van maar liefst 18,10 meter (de staf) terwijl de Maagd Maria (Virgen María) 10,58 meter hoog is en Kindje Jezus (Niño Jesús) een afmeting heeft van 3,25 meter. 

Dit zijn afmetingen die bij geen enkele ‘belén’ in Spanje te vinden zijn en volgens de initiatiefnemers ook nergens ter wereld. Daarom wilde men in het Guinness Book of Records komen en dat is gelukt. Specialisten hebben de juiste afmetingen opgenomen om deze te vergelijken met de tot nu toe hoogste kerststal in Mexico en hebben bevestigd dat de figuren in Alicante hoger zijn.

Maar het doel van het kunstwerk van de lokale kunstenaar José Manuel García Esquiva ‘Pachi’ is niet alleen een wereldrecord maar ook het lokken van meer mensen, zowel inwoners als toeristen en dagjesmensen, naar het centrum van Alicante waarvan de winkels en horeca ook profijt zullen hebben.

KLIK HIER om mooie foto’s te bekijken van de grote en hoge kerstfiguren.

De ‘Belén Gigante’ van Alicante zal nog de hele kerstperiode te bezichtigen zijn. Naast lof is er natuurlijk ook kritiek zoals de hoge kosten van het project dat de inwoners van Alicante 1230.000 uit de gemeentekas heeft gekost. Daarbij moeten nog de 14.900 euro opgeteld worden wat het verifiëren van het Guinness Record heeft gekost.

Ga naar de inhoud