Sportvliegtuig maakt technische noodlanding op strand Torrox

Sportvliegtuig maakt technische noodlanding op strand Torrox
Beeld: Twitter

Sportvliegtuig maakt technische noodlanding op strand Torrox

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MÁLAGA – De piloot van het sportvliegtuigje had geluk dat er niemand op het strand aanwezig was en kon dus zo een technische noodlanding maken op het Playa de Ferrara strand van de kustplaats Torrox. Er raakte niemand gewond maar de motor hield er mee op en de piloot kon niets anders doen dan op het strand te landen.

Rond 11.15 uur kon de piloot de verkeerstoren van het vliegveld Málaga melden dat zijn motor er mee op was gehouden en dat hij een noodlanding moest maken. De luchtverkeersleiders meldden dit meteen aan de Guardia Civil die meteen naar het strand in Torrox gingen.

Nadat de piloot had gekeken dat er niemand op het strand aanwezig was kon hij zonder al te veel problemen het sportvliegtuigje met falende motor aan de grond zetten.

In dit geval liep het goed af maar half oktober overleed een 26-jarige piloot na een vliegtuigongeval bij Vélez-Málaga toen hij neerstortte. Daarbij kwam niet de Spaanse uit Málaga komende piloot om het leven en moest een andere 25-jarige Duitse naar het ziekenhuis worden gebracht.

Ga naar de inhoud