Sportvliegtuig maakt technische noodlanding op strand Torrox

Sportvliegtuig maakt technische noodlanding op strand Torrox
Beeld: Twitter
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

MÁLAGA – De piloot van het sportvliegtuigje had geluk dat er niemand op het strand aanwezig was en kon dus zo een technische noodlanding maken op het Playa de Ferrara strand van de kustplaats Torrox. Er raakte niemand gewond maar de motor hield er mee op en de piloot kon niets anders doen dan op het strand te landen.

Rond 11.15 uur kon de piloot de verkeerstoren van het vliegveld Málaga melden dat zijn motor er mee op was gehouden en dat hij een noodlanding moest maken. De luchtverkeersleiders meldden dit meteen aan de Guardia Civil die meteen naar het strand in Torrox gingen.

Nadat de piloot had gekeken dat er niemand op het strand aanwezig was kon hij zonder al te veel problemen het sportvliegtuigje met falende motor aan de grond zetten.

In dit geval liep het goed af maar half oktober overleed een 26-jarige piloot na een vliegtuigongeval bij Vélez-Málaga toen hij neerstortte. Daarbij kwam niet de Spaanse uit Málaga komende piloot om het leven en moest een andere 25-jarige Duitse naar het ziekenhuis worden gebracht.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.