Zoektocht naar in Pyreneeën verdwenen Brits-Nederlandse vrouw

Zoektocht naar in Pyreneeën verdwenen Brits-Nederlandse vrouw
Beeld: Guardia Civil

Zoektocht naar in Pyreneeën verdwenen Brits-Nederlandse vrouw

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

HUESCA – De Guardia Civil politie en reddingspeciliasten zijn nog steeds bezig met de zoektocht naar een vijf dagen verdwenen Brits-Nederlandse vrouw in Salvaguardia, nabij Benasque in de provincie Huesca in de Pyreneeën van Aragón. De partner van de 37-jarige vrouw heeft sinds 25 november niets meer van haar gehoord nadat ze op 22 november begonnen was aan een lange bergwandeling in de Pyreneeën.

Op 25 november ontving de Guardia Civil een melding van de partner van de 37-jarige Esther María Dingley die op 22 november begonnen was aan een bergwandeling om via de ‘zona de Luchón’ naar de ‘puerto de la Glèrere’ in Frankrijk te lopen en daarna op 25 november terug te keren in Benasque.

Maar op 25 november heeft de partner van Esther niets gehoord en werd rond 20 uur de politie gebeld die meteen in actie kwam en een zoektocht op touw zette die op de 26e begon.

Specialisten van de GREIM uit Benasque en de Unidad Aérea de Huesca zijn sindsdien met een zoektocht bezig op land en in de lucht met een helikopter. De auto van Esther is op een parkeerplaats in Benasque teruggevonden maar Esther María Dingley is nog niet gevonden.

De laatste keer dat haar partner iets van haar hoorde was toen Esther de ‘pico Salvaguardia’ had bereikt. De Guardia Civil heeft haar foto en haar fysieke kenmerken vrijgegeven: ze is 1,70 meter lang, slank en blond, met lang steil haar. De laatste keer dat ze werd gezien droeg ze een T-shirt met korte mouwen, een zwarte legging en wandelschoenen.

esther1
Ga naar de inhoud