De Spaanse serie ‘La Casa de Papel’ krijgt van Netflix een spin-off rondom Berlin

De Spaanse serie ‘La Casa de Papel’ krijgt van Netflix een spin-off rondom Berlin
Beeld: Pinterest

De Spaanse serie ‘La Casa de Papel’ krijgt van Netflix een spin-off rondom Berlin

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – De ‘La casa de Papel’ of ‘Money Heist’ fans kunnen vanaf 3 december weer terecht bij Netflix voor de allerlaatste vijf afleveringen van deel 5: volume 2. Daarna valt het doek voor een van de meest bekeken Netflix-series. Maar de echte fans kunnen vanaf 2023 weer terecht bij Netflix voor een spin-off rondom een van de populairste personages uit de serie, Berlin.

Het geval wil dat Berlin al in deel 2 om het leven kwam en daarna in de andere delen alleen nog te zien was als een flashback. Maar de makers van Netflix weten dat Berlin ook een van de meest geliefde personages is en dus is het tijd voor een spin-off over het leven van de bekende juwelendief die gespeeld wordt door de Spaanse acteur Pedro Alonso.

De politie komt erachter dat Berlin’s echte naam Andrés de Fonollosa is en dat hij terminaal ziek is tijdens deel 1 van de serie. In de laatste minuten van deel 2 offert Berlin zichzelf op zodat de bende kan ontsnappen en sterft hij terwijl hij onder schot wordt genomen door de politie. 

Ondanks zijn dood verschijnt Berlin in een hoofdrol in deel 3 door middel van flashbacks naar enkele jaren eerder, waarin hij zijn oorspronkelijke planning van de overval op de Bank van Spanje laat zien en getrouwd is met een vrouw genaamd Tatiana. Ondanks of zelfs vanwege zijn twijfelachtige persoonlijkheid, werd Berlin door zowel de producers als de critici als favoriet bij de fans beschouwd.

En met name dat laatste heeft ervoor gezorgd dat Netflix nu een spin-off serie gaat maken rondom het personage Berlin waarbij men teruggaat naar de jaren dat hij als juwelendief begon. Het is nog niet 100% zeker of de Spaanse acteur Pedro Alonso te zien zal zijn in deze spin-off die in 2023 te zien moet zijn bij Netflix.

Ga naar de inhoud